Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Gezond tussendoortje

Chunky monkey muffins

Chunky monkey muffins! Als je nu denkt ‘Chunky monkey muffins’? Dan ben je niet zo’n groot fan van Ben&Jerry’s als ik. Chunky Monkey is namelijk de Ben&Jerry’s smaak met banaan, chocolade en walnoot. Een match made in heaven als je het mij vraagt. Geïnspireerd door mijn grote liefdes Ben & Jerry maakte ik deze muffins met banaan, chocolade en walnoten. En dat helemaal vegan. Klaar? Bakken maar! 

Chunky monkey muffins

De basis van deze chunky monkey muffins is het beslag dat ik bijna altijd gebruik voor mijn vegan baksels: 3 bananen, 150 gram (haver)meel en 100 milliliter melk. Daar kun je allerlei smaken aan toevoegen, laatst maakte ik al een peanutbutter jellly variant, maar dit keer voegde ik er walnoten en chocolade aan toe voor een chunky monkey muffin versie. Ik eet deze muffins regelmatig als ontbijt of lunch doordeweeks, maar ze zijn ook een lekker, voedzaam tussendoortje. Mocht je nu niet zo’n grote eter zijn, dan kun je ze vrij lang in de vriezer bewaren.

Tip: Ze zijn ook heel lekker voor kleine aapjes. Je zou ze dan in wat kleinere muffin vormpjes kunnen maken om mee te geven in de broodtrommel.

chunky monkey muffins

chunky monkey muffins

chunky monkey muffins


Chunky monkey muffins

Ingrediënten (voor 6 tot 8 stuks)

– 3 rijpe bananen
– 50 gram amandelmeel (of havermeel)
– 100 gram havermeel
– 100 milliliter havermelk (zelfgemaakt of zelfgekocht)
– 1 zakje bakpoeder
– een snufje zout
– 50 gram walnoten
– 30 gram pure chocolade

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Doe de bananen samen met de havermelk, het havermeel, het amandelmeel en het bakpoeder in een blender of keukenmachine en mix alles tot een glad beslag. Roer hier het zout en 30 gram van de walnoten doorheen. Verdeel het mengsel over 6 tot 8 muffin vormpjes.

Hak de chocolade in stukjes en smelt deze in de magnetron. Verdeel de gesmolten chocolade over de muffinvormpjes en strooi hier de overgebleven walnoten overheen.

Zet de muffins in de oven en bak ze 30 minuten op 180 graden.

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Tanja
    februari 6, 2021 at 12:44 pm

    Moet de 100 gram havermeel hier nou altijd doorheen of alleen als je geen amandelmeel gebruikt? In de beschrijving staat niks over het toevoegen van de havermeel

    • Reply
      Hanne
      februari 6, 2021 at 4:37 pm

      Hoi Tanja, goed dat je het opmerkt, het havermeel mag tegelijkertijd met het amandelmeel toegevoegd worden.

    Leave a Reply