Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Banana nuts freak shake

Dit is alweer de laatste week van de 5x LKKRDR challenge van de Ekoplaza. Deze leuke samenwerking wilde ik afsluiten met een knaller, daarom bedacht ik deze Banana nuts freak shake met homemade walnotenmelk, banaan, chocolade én gezouten popcorn. Geloof me, dit wil je!

Ken je het fenomeen ‘freak shake’ al? Vorige zomer doken deze over de top milkshakes overal op. Een freak shake blijft niet bij een groot glas vol ijskoude milkshake. Bovenop het glad komt nog een lading toppings. Van donuts tot suikerspinnen, ik heb al vanalles voorbij zien komen. Zoek op Instagram eens op #freakshake of Google het eens, je weet niet wat je ziet. De meeste van die freak shakes zijn niet bepaald gezond te noemen. Ik geloof ook eigenlijk niet dat mensen ze in hun eentje op krijgen. Mijn Banana nuts freak shake bestaat uit slechts 5 plantaardige ingrediënten. Ik wil niet zeggen dat dit een gezond drankje is, maar naast zo’n over de top freak shake valt dit reuze mee.

P6151565.jpg

Ik maakte de freak shake met homemade walnoten melk. Eigenlijk heb ik dat nog nooit in de supermarkt gezien, maar als je van amandelen melk kunt maken, dan moet dat ook kunnen met walnoten toch? Yes, dat kan. Zie hier het bewijs.


Banana nuts freak shake

Ingrediënten voor een halve liter walnotenmelk
– 100 gram walnoten

Bereiding walnotenmelk
Week de walnoten een nachtje in water. Giet de volgende dag het water af en doe de noten samen met 300 milliliter water in een blender. Blend de noten helemaal fijn. Giet het mengsel vervolgens door een kaasdoek of schone theedoek om de deeltjes noot uit de melk te filteren. De pulp die overblijft kun je nog eens blenden met 200 milliliter water. Giet dit mengsel weer door de kaasdoek of theedoek. That’s it. Je eigen walnotenmelk.

Ingrediënten freak shake
– 250 milliliter walnotenmelk (of gebruik amandelmelk als je geen zin hebt om zelf walnotenmelk te maken)
– 2 bevroren bananen
– 2 eetlepels Provamel plantaardig alternatief voor kwark
– 20 gram pure chocolade
– 1 flinke hand zoute popcorn

Bereiding
Smelt de pure chocolade in de magnetron. Bedek de rand van het glas met wat pure chocolade en zet deze even in de vriezer zodat de chocolade hard wordt.

Maak ondertussen de shake. Doe de walnotenmelk, plantaardige kwark en bananen in een blender en blend deze tot een shake.

Giet de banana nuts milkshake in het glas. Top je freak shake met een hand popcorn, stukjes walnoot en pure chocolade.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met de Ekoplaza. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

2 Comments

 • Reply
  Truusje - De Sandwichformule
  juni 15, 2018 at 11:41 am

  Ziet er echt tof uit!

 • Reply
  sandravda
  juni 17, 2018 at 1:02 pm

  lijkt heerlijk!

 • Leave a Reply