Gewoon Hanne

Gewoon Hanne

Hi, ik ben Hanne, een paar jaar geleden begon mijn culinaire avontuur met een pak havermout. Ik was op slag verliefd en besloot die liefde te delen op mijn blog Miss Havermout. 3 jaar lang deelde ik mijn haver propaganda met iedereen die het wilde lezen. Toch zat dat hele ‘Miss Havermout’ dingetje met niet helemaal lekker. Ik bén helemaal geen ‘Miss Havermout’. Miss Havermout voelt een beetje als fancy hakken en gelakte nagels. Mensen die mij kennen weten dat ik meer ben van het type sneakers en zand onder mijn nagels. Ik ben nuchter, een beetje onhandig en houd van alles wat eetbaar is, gezond óf ongezond. Ik ben Gewoon Hanne!

Ik bén helemaal geen ‘Miss Havermout’. Miss Havermout voelt een beetje als fancy hakken en gelakte nagels. Ik ben meer van het type sneakers en zand onder mijn nagels. Ik ben nuchter, een beetje onhandig en houd van alles wat eetbaar is, gezond óf ongezond. Ik ben Gewoon Hanne!

De spaghetti van voedselverwarring

Ik ben geen diëtist, voedingsdeskundige, topchef of culinair journalist. Ik weet niet wat ‘gezond’ nu precies betekent. Ik weet niet of je beter roomboter of olijfolie kunt gebruiken en of zuivel slecht voor je is. Ik weet ook niet hoe je ‘sauteert’ of hoe je het woord ‘en papillotte’ uitspreekt, laat staan hoe je op die manier een visje gaart. Maar ik denk dat je dat ook allemaal niet hoeft te weten of gewoon te eten.
Voordat je het weet raak je verstrikt in de berg spaghetti van voedingshypes en hippe diëten. Daarom ben ik een groot voorstander van ‘gewoon normaal doen’. De recepten op mijn blog passen daar bij. Deze zijn ‘gewoon gezond‘, ‘gewoon gemakkelijk‘ en ‘gewoon lekker‘, met af en toe een ‘ongewoon gewoon’ recept.

Dus bij deze, aangenaam, ik ben Hanne, Gewoon Hanne.