Gewoon gemakkelijk

Je komt om zes uur thuis van je werk of fietst net naar huis na je laatste college, dan rijst de vraag: Wat eten we vandaag? Wordt het thuisbezorgd.nl of gaan we toch maar zelf koken? Je Googled even op ‘makkelijke maaltijd’, maar bij het zien van ingrediëntenlijsten van een halve pagina of het woord ‘blancheren’ haak je af. Thuisbezorgd dus!

Ik geef je geen ongelijk, want veel zogenaamde ‘gemakkelijke maaltijden’ vind ik helemaal niet ‘gemakkelijk’. Een gemakkelijke maaltijd bestaat voor mij uit een paar ingrediënten, een stuk of 5, en heb ik binnen een half uurtje op tafel staan, maar het liefst nog sneller. De maaltijden in deze categorie ‘Gewoon gemakkelijk’ bevatten daarom maar 5 ingrediënten (naast een aantal basics zoals olie, peper en zout) en hebben een bereidingstijd van een half uur of korter. De 5/30 regel noem ik het maar. Dus, kijk de volgende keer dat je weer voor de keuze staat ’thuisbezorgd of toch zelf koken’ eerst even naar de recepten hieronder.

Disclaimer…. De categorie ‘gewoon gemakkelijk’ bevat op dit moment nog veel recepten van mijn oude blog Miss Havermout. Sommige recepten zijn misschien iets ingewikkelder dan mijn nieuwe 5/30 regel. Maar, geef me even de tijd en dan vul ik hem de komende maanden met allemaal lekkere en écht gemakkelijke maaltijden.

Gewoon gemakkelijk ontbijt

Gewoon gemakkelijke lunch

Gewoon gemakkelijk tussendoortje View All

Gewoon gemakkelijk diner View All