Gemakkelijk tussendoortje/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet/ Gewoon niet moeilijk doen

Gemakkelijke koekjes met 3 ingrediënten

Ken je dat gevoel. Je zit om negen uur ’s avonds op de bank en je hebt trek in iets lekkers. Je hebt alle kastjes al open getrokken, maar er is niks te vinden dat je zoete trek kan stillen. Maar je, die walk of shame in je pyjamabroek naar de supermarkt zie je nu ook niet meer zitten… Dat gevoel had ik laatst weer. Tot ik een recept tegenkwam op Pinterest. Een recept voor gemakkelijke koekjes waar je maar 3 ingrediënten voor nodig hebt. Perfect om mijn zoete trek te stillen. 

Gemakkelijke koekjes

Als ik zeg dat deze koekjes gemakkelijk zijn, dan bedoel ik ook écht gemakkelijk! Je hebt er letterlijk maar 3 ingrediënten voor nodig – al raad ik aan als vierde ingrediënt wat discodip toe te voegen, want dat maakt het leven net iets vrolijker. De ingrediënten in deze koekjes zijn: zelfrijzend bakmeel, gecondenseerde melk en roomboter. Ik gebruikte gecondenseerde kokosmelk en plantaardige roomboter van Flora waardoor mijn versie van deze ultra gemakkelijke koekjes ook nog eens vegan is. Ik kan je vertellen, de moeilijkste stap van deze koekjes is het rusten van het deeg in de koelkast. Een uur lang jezelf tegenhouden om stiekem gewoon alvast al het deeg op te snoepen.

gemakkelijke koekjes

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Gemakkelijke koekjes met 3 ingrediënten

Ingrediënten (voor 6-8 koekjes)

– 130 gram zelfrijzend bakmeel
– 115 gram (plantaardige) boter
– 80 gram gecondenseerde kokos melk*

Ter garnering (optioneel): discodip!

*In sommige grote supermarkten of toko’s is dit verkrijgbaar. Mocht je dit niet kunnen vinden dan kun je voor een non-vegan variant van deze koekjes ook gewone gecondenseerde melk gebruiken.

Bereiding

Mix de boter met een mixer in enkele minuten zacht en luchtig. Voeg vervolgens de gecondenseerde melk toe en mix tot een luchtig geheel. Voeg tot slot beetje bij beetje het zelfrijzend bakmeel toe.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijslepel of eetlepel bolletjes deeg op de bakplaat. Sprinkel er eventueel wat discodip op. Laat de koekjes een uurtje in de koelkast afkoelen, hierdoor vloeien je koekjes minder uit in de oven.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bak de koekjes 12 tot 15 minuten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply