Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond diner

Tomatensalade met mango en burrata

Nu de zon weer volop begint te schijnen, komen de supermarktschappen weer vol te liggen met kleurrijke groenten: radijsjes, frisse kiemgroenten en kleurrijke tomaten. Bij het zien van die mooie tomaten kreeg ik meteen inspiratie voor een lekkere tomatensalade met mango en burrata. Fris, zomers en heerlijk als voorgerecht of als bijgerecht bij de bbq. 

Tomatensalade

Deze tomatensalade zet die kleurrijke, mooie tomaten even in het zonnetje. Meer dan een paar goede ingrediënten heb je niet nodig voor dit lekkere voorgerecht. Om er even twee te noemen: mango en burrata. De mango geeft deze salade een heerlijke, frisse, zoete smaak en die romige burrata, tja, die maakt elk gerecht beter. Burrata lijkt op mozzarella, maar dan tien keer beter! Het is veel romiger, en wanneer je de bol doormidden snijd, loopt de romige kaas naar buiten. Geloof me mensen, dit wil je. Ruil de volgende keer die bol mozzarella in je winkelmandje om voor een verpakking burrata.

tomatensaladetomatensalade

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Tomatensalade met mango en burrata

Ingrediënten (voor 3-4 personen)

– 600 gram tomaten (bij voorkeur verschillende tomaten)
– 1 burrata
– 1/2 mango
– basilicum
– 2 eetlepels goede olijfolie
– 1 eetlepel azijn (ik gebruikte mango azijn van Oil&Vinegar)
– een paar blaadjes basilicum
– 2 eetlepels pistache nootjes, grof gehakt
– 1 stokbrood
– olie voor het stokbrood
– peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd het stokbrood in plakken en bestrijk deze met wat olie. Breng op smaak met peper en zout. Leg de plakken op een rooster en zet deze in de oven. Rooster de stokbrood plakken 8 minuten in de oven.

Was de tomaten en snijd ze half doormidden. Schil de mango en snijd de halve mango in dunne plakken. Verdeel de mango en tomaten over een grote schaal. Leg in het midden een bol burrata. Verdeel 2 eetlepels olijfolie en 1 eetlepel azijn over de salade. Breng op smaak met zout en peper en garneer met basilicum en de pistache nootjes.

Serveer de salade met de stokbroodjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply