Gewoon gezond/ Gezond diner

Vegan portobello fajitas

Volgen jullie me al op Pinterest? Ik ben echt een fanatieke pinner, van DIY’s en haakpatronen tot de lekkerste taarten en healthy salades, ik heb overal borden voor. Pinterest is voor mij echt een grote inspiratiebron. Deze vegan portobello fajitas had ik al zo vaak voorbij zien komen dat ik wel benieuwd was of ze echt zo lekker waren als ze eruit zien. En? Tja, dat zul je zelf moeten beoordelen. Hier is het recept.

Het was natuurlijk nog wel even afwachten of die portobello fajitas ook echt gingen lukken, want we kennen volgens mij allemaal die Pinterest fails wel. Je ziet een tutorial van de prachtigste cupcakes en besluit aan het bakken te gaan. Een uur later is je keuken ontploft en komt er iets uit de oven wat op de verste verte niet op die cupcakes lijkt. FAIL! Zoals de foto al verraad werd dit experiment wel een succes. De fajitas zijn super gemakkelijk te maken, dus dat wordt zeker geen Pinterest fail.

P4145140.jpg

Ik maakte mijn eigen fajita kruidenmix voor dit gerecht. Daar heb je wel een redelijk uitgebreide kruidenvoorraad voor nodig. Denk je nu ‘uhhh Hanne, ik kom niet verder dan een potje peper en zout’, dan kun je ook gewoon een kant-en-klare fajita kruidenmix kopen, bijvoorbeeldĀ deze.


Vegan portobello fajitas

Ingrediƫnten (voor 2 personen)
– 2 portobello champignons
– 1 ui
– 2 paprika’s
– 4 tortilla wraps
– soja yoghurt (of creme fraiche voor een non-vegan variant)
– 2 theelepels fajita kruidenmix (zelfgemaakt met het recept hieronder of uit een zakje uit de supermarkt)
– olie om in te bakken
– ter garnering (optioneel): chili flakes, sla/salade

Voor de fajita kruidenmix:
– 1 eetlepel chili poeder
– 1/2 theelepel zwarte peper
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/4 theelepel knoflookpoeder
– 1/4 theelepel komijnpoeder

Bereiding
Snijd de ui in halve ringen en de paprika en portobellos in repen.

Verhit wat olie in een pan en doe hier de ui, paprika- en portobelloreepjes in. Voeg de fajitakruidenmix toe en bak het geheel ongeveer 8 minuten.

Verdeel het fajita groentemengsel over de 4 tortilla wraps en leg hier een klodder soja yoghurt op. Garneer de fajitas met wat chili flakes.

TIP: Serveer een simpele salade bij de fajitas. Ik gebruikte wat rucola en tomaatjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply