Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Love beets tarte tatin met geitenkaasroom

Kennen jullie de bietjes van Love Beets al? Het zijn schattige, gemarineerde baby bietjes waar je binnen no-time iets lekkers mee maakt. Ze zijn te koop in drie smaken: baby bietjes in milde azijn, baby bietjes met honing gember en bietenpartjes met balsamico. Ik gebruikte te honing gember variant en maakte er deze heerlijke tarte tatins met honing en geitenkaasroom van. 

Tarte tatin ken je misschien wel van de appel, peren of pruimen. Maar je kunt ook heel goed een tarte tatin maken van hartige ingrediënten. Het idee van een tarte tatin is dat je hem op zijn kop bakt. Je begint met een laag fruit of groente in dit geval en daar leg je een plak deeg op. Na het bakken draai je het taartje om en heb je een prachtig resultaat.

P4145223-2.jpg

Voor deze tarte tatin gebruikte ik de honing gember baby bietjes van Love Beets. Ze hebben een subtiele smaak van honing gember. Die smaak versterkte ik door de bietjes even te bakken in wat boter met honing. Vervolgens leg je de bietjes mooi in een ovenvaste schaal of pan en bedek je ze met een plak bladerdeeg. Als je het taartje na het bakken omdraait komen de mooie glanzende bietjes onder het deeg tevoorschijn.

Wil je ook aan de slag met dit recept? De bietjes van Love Beets zijn te koop bij de Ekoplaza. Ze kosten 2,29 euro per verpakking.


Love beets tarte tatin met geitenkaasroom

Ingrediënten (voor 2 kleine tarte tatins)
– 2 pakjes Love Beets honing gember
– 2 plakken bladerdeeg
– 1 eetlepel roomboter
– 1 eetlepel honing
– 2 eetlepels creme fraiche
– 2 schijfjes zachte geitenkaas
– ter garnering (optioneel): verse tijm

Extra: twee kleine ovenvaste schaaltjes of pannetjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.

Verhit de boter in een pan en doe hier de honing bij. Doe de bietjes in de pan en bak deze enkele minuten tot ze een mooi glanzend boter-honing laagje hebben.

Leg een plak bladerdeeg op de bietjes en zet de schaaltjes in de oven. Bak de tarte tatins 20 tot 25 minuten.

Maak ondertussen de geitenkaasroom. Klop de schijfjes geitenkaas met de creme fraiche tot een lobbige massa.

Haal de tarte tatins voorzichtig uit de oven. Keer de taartjes om of serveer ze upside down. Garneer met de geitenkaasroom en wat takjes verse tijm.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Love Beets. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply