Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Epic vega burgers

Volgens de vegetarische burger test van Kassa is de vegetarische gegrilde hamburger van de Albert Heijn. Het testpanel zei het volgende over deze burger: “Mooie uiterlijk, notige smaak. Heeft het vlezige van een hamburger.”. Klinkt goed! Maar de echte test voor een vega burger is natuurlijk om hem aan echte vleeseters voor te zetten en niets te zeggen. Dat deed ik vanavond. Ja Kjeld en Lara, dit was een vegaburger!

Elke dinsdagavond eten we samen met de huisgenootjes. Ik vond dit een mooie gelegenheid om de burger van de Appie aan een kritische test te onderwerpen. Zo’n burger moet natuurlijk wel een beetje aangekleed worden, dus ik gebruikte hamburgerbroodjes (die ik even in de grilpan legde), een blaadje sla (toch wat groente, soort van), plastic kaas, gekaramelilseerde uien en bbq saus. Die bbq saus was essentieel naar mijn idee. Met een flinke klodder bbq saus kun je van zo’n vega burger wel een echte meatlovers burger maken dacht ik. Ik gebruikte deze bbq saus van Saus Guru. Niet omdat dat per se de beste is, geen idee, ik heb namelijk niet elke bbq saus uit de winkel getest, maar omdat deze zo’n mooie verpakking had. Tja, daar ben ik heeeel gevoelig voor!

P4175366.jpg

Oordel zelf. Dit is toch gewoon een epic burger. Groot, vettig en onmogelijk om netjes te eten. Zoals het hoort! Toen kwam het moment van de waarheid. Daar zaten we met z’n vieren aan tafel. Noortje, een van mijn huisgenootjes zat in het complot, maar Kjeld en Lara wisten van niets. Ik nam een hap en ik verbaasde me over hoe echt die burger er van binnen uit zag. Een beetje bruin-grijzig, zelfs inclusief die vage flubbertjes die er ook altijd in gehakt zitten. Ik zat te genieten van mijn burger toen Kjeld opeens vroeg: “Het is toch wel echt vlees he?” “Tuurlijk!”, zei ik en we aten allemaal weer verder. Zou hij dan toch iets door gehad hebben? We waren het er in ieder geval allemaal over eens dat deze burgers voor herhaling vatbaar waren. Ik zeg: mission completed!

Wie ga jij foppen met deze burgers? Hier is het recept.


Epic vega burgers

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 2 pakjes vegetarische gegrilde hamburgers van de Albert Heijn
– 4 hamburger broodjes
– wat blaadjes sla
– cheddar kaas
– goede bbq saus, ik gebruikte die van Saus Guru
– 6 uien
– 1 eetlepel bruine suiker
– snufje zout
– boter of olie om in te bakken

Bereiding
Begin met de uien, het duurt even om deze goed te karameliseren. Snijd de uien in schijfjes. Verhit wat olie of boter in een pan en doe hierin de uien. Strooi wat zout over de uien en bak ze op laag vuur voor zo’n 10 minuten. Voeg vervolgens de bruine suiker toe en bak de uien nog eens 10 minuten tot ze helemaal zacht en gekarameliseerd zijn.

Snijd de broodjes open en leg ze met de snijkant in een pan of grillpan om ze wat krokanter te maken.

Verhit wat boter of olie in een pan en bak hierin de hamburgers enkele minuten. Draai de hamburgers om en leg een plak cheddar kaas op elke burger. Bak de hamburgers zo nog enkele minuten.

Neem een broodje, leg hierop een blaadje sla, de burger, wat gekarameliseerde uien en een flinke klodder bbq saus. Enjoy!

Tip: Zo’n guilty pleassure maaltijd maak je natuurlijk helemaal compleet met frietjes!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply