Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Pumpkin pie cheesecake met speculaas

Houd je van pompoen? Houd je van speculaas? Dan is dit jouw taart! Een pumpkin pie cheesecake! Hiermee haal je het ultieme herfstgevoel in huis. Niet alleen het gevoel overigens, ook de geur, want je huis vult zich tijdens het bakken met een heerlijke speculaas geur. 

Oh my pie!

Oh my pie! Wat een taartje he!? Nou, dat klopt, want de bakmix voor deze taart is ontwikkeld door Leev in samenwerking met Marike van ohmypie.nl. Ik ben zelf al jaren fan van Marike en al haar prachtige taarten, maar nu heeft ze in samenwerking met Leev een eigen lijn glutenvrije bakmixen uitgebracht: een glutenvrije cheesecakemix, cookie dough cookies mix, choco muffins bakmix en pancakes bakmix. Deze kun je onder andere kopen bij de Albert Heijn. Hoe gaaf is dat!

Pumpkin pie cheesecake

Ik kreeg een pakketje opgestuurd van Marike en Leev en ging daar natuurlijk mee aan de slag. Maar eigenwijs als ik ben, volgde ik niet het basisrecept. Ik gaf er mijn eigen twist aan en maakte deze pumpkin pie cheesecake. Want als je mij in de herfst ergens blij mee kunt maken, dan is het met de combinatie van pompoen en koekkruiden. Ik doe dat in alles, in mijn havermoutje, in een bananabread, in pancakes, dus ik dacht, ‘Waarom niet in deze cheesecake?’. Dat bleek een goed idee, want het resultaat was de ultieme herfst cheesecake.

pumpkin pie cheesecake pumpkin-pie-cheesecake


Pumpkin pie cheesecake met speculaas

Ingredi├źnten (voor 1 cheesecake)

– 1 pak Leev glutenvrije Cheesecake mix
– 80 gram kokosolie
– 100 gram dadels
– 600 gram roomkaas
– 400 gram pompoenpuree
– 75 gram honing
– 5 eieren
– 1, 5 theelepel koekkruiden of kaneel
– ter garnering: slagroom

Extra: een springvorm met een diameter van 22 tot 24 centimeter en bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed de bodem en randen van de springvorm met bakpapier.

Smelt de kokosolie in een pannetje of in de magnetron. Pureer de dadels en de kokosolie met een blender of keukenmachine. Voeg de koekbodemmix toe en maak er een kruimelig deeg van. Doe dit in de springvorm en druk de bodem goed aan met de bolle kant van een natte lepel. Bak de bodem 10 tot 13 minuten en laat hem vervolgens buiten de oven afkoelen.

Maak ondertussen 400 gram pompoenpuree door de pompoen in blokjes te snijden en deze te koken. Pureer de gekookte pompoen met een blender of keukenmachine tot een zachte puree. Laat deze afkoelen.

Roer de roomkaas los in een beslagkom. Voeg hier de eieren, pompoenpuree, honing en koekkruiden aan toe. Roer alles goed door elkaar tot een beslag zonder klontjes. Giet dit mengsel in de springvorm en bak de cheesecake 60 minuten. Zet onderin de oven een ovenvast schaaltje met water. Hierdoor scheurt de cheesecake minder snel.

Laat de cheesecake vervolgens nog een nachtje in de koelkast om op te stijven.

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mendel
  oktober 28, 2019 at 3:14 pm

  Hoelang moet hij minimaal opstijven?

  • Reply
   Hanne
   november 13, 2019 at 9:53 am

   Ik zou minimaal een uurtje of 3 aanhouden.

 • Reply
  Hilde
  september 23, 2020 at 7:53 am

  Waarmee heb je de bovenkant gegarneerd, zijn dat verkruimelde koekjes?

  • Reply
   Hanne
   september 26, 2020 at 1:09 pm

   Ik heb de taart gegarneerd met verkruimelde speculoos koekjes.

  Leave a Reply