Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Vegan espresso brownies

Zeg nou zelf, wat is er beter dan brownies en koffie? Juist! Brownies mét koffie. Deze vegan espresso brownies bevatten geen melk, geen boter, geen eieren, maar wel een flinke shot espresso. 

But first, coffee

Waar ik een jaar geleden nog geen koffie lustte, ben ik inmiddels een echte coffee addict. Het liefste drink ik een lekkere cappuccino met havermelk. Maar tot een paar weken geleden moest ik het doen met oploskoffie, want een koffieapparaat dat had ik niet. Laat staan dat ik er ruimte voor had in mijn keuken. Toch ben ik nu de trotse eigenaar van een eigen koffiezetapparaat – voel me nu zo enorm volwassen. Van WMF kreeg ik namelijk een espressomachine. Een mooi, compact apparaat om thuis je eigen espresso mee te zetten. Wie me op Instagram volgt heeft hem vast al eens voorbij zien komen in mijn stories, want er gaat geen ochtend meer voorbij dat ik hem niet gebruik. Met de WMF espressomachine kun je espresso’s zetten van gemalen koffiebonen of van koffiepads. Naast dat het ding heerlijke koffie zet, ben ik vooral blij met zijn kleine postuur. Hij past perfect in mijn iets te volle, kleine keuken.

Vegan espresso brownies

Nu ik eindelijk een koffiezetapparaat in huis had, kon ik ook gaan experimenteren met het gebruik van koffie in recepten. Ik maakte al heerlijke milkshakes en affogato’s. En ik deed een poging of honderd om de perfecte vegan espresso brownies te bakken. Na een beetje trial and error heb ik hét recept gevonden: fudgy, chocolatey en super machtig. Precies zoals een brownie hoort te zijn.

vegan espresso brownies

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegan espresso brownies

Ingrediënten (voor ongeveer 12 brownies)

– 6 eetlepels vers gezette espresso
– 2 eetlepels gemalen lijnzaad
– 150 gram bloem
– 75 gram cacao
– 1 theelepel bakpoeder
– 175 gram plantaardige boter
– 250 gram suiker
– 80 milliliter plantaardige melk
– 100 gram pure chocolade, grof gehakt
– snufje zout

Extra: een brownie bakvorm en bakpapier

Bereiding

Bekleed de brownie bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng het lijnzaad met de espresso en laat dit mengsel even staan terwijl je de andere ingrediënten klaarzet.

Smelt de boter in een pannetje. Voeg vervolgens de suiker toe en meng deze met de boter. Mix in een aparte kom de bloem, het cacaopoeder, bakpoeder en zout. Voeg hier de boter, plantaardige melk en het espresso-lijnzaadmengsel aan toe. Meng tot slot de grof gehakte pure chocolade door het beslag en giet het beslag in de bakvorm. Bak de brownies 30 minuten en laat ze vervolgens afkoelen voordat je ze aansnijdt.

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met WMF. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply