Overige

Vegetarische picknick hapjes met Aziatische twist

Het weekend staat weer voor de deur, het weer lijkt redelijk te worden, ik zeg, tijd voor een picknick! Neem een mand vol lekkers mee, zoek een fijn plekje in de natuur en geniet van de buitenlucht. Mocht je nog wat inspiratie kunnen gebruiken voor jouw goed gevulde picknickmand, in deze blogpost vind je verschillende vegetarische picknick hapjes met een Aziatische twist. 

Vegetarische picknick hapjes

Oke leuk, een picknick dus. Maar wat neem je mee? Een stokbroodje met smeerseltjes? Een pastasalade? Of gewoon een paar zakken chips? Ik wilde een keer wat meer uitpakken en maakte verschillende vegetarische picknick hapjes met een Aziatische twist:

  • Omelet nori rolletjes
  • Flatbread met groenten en tofu
  • Vegetarische kipsaté met satésaus

Mepal onderweg

Na een uurtje koken had ik een keuken vol lekkere hapjes, maar die moesten dus nog wel mee naar onze picknickspot vervoerd worden. Daarvoor gebuikte ik de handige bakjes van de Mepal onderweg collectie. De bakjes van Mepal hebben verschillende vakjes en compartimentjes, mijn OCD hartje gaat daar dus echt sneller van slaan. Brood in het ene vakje, groente in het andere en natuurlijk een lekkere snack in het andere. Beter dan die kleffe, geplette boterhammen uit een plastic zakje, toch? Ik gebruikte de volgende bakjes van Mepal:

Maar goed, genoeg gekletst over bakjes, potjes en bestek. Tijd om te gaan koken!

vegetarische picknick hapjes vegetarische picknick hapjes vegetarische picknick hapjes

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Vegetarische picknick hapjes met Aziatische twist

Omelet nori rolletjes

Ingrediënten (voor ongeveer 12 rolletjes)

– 4 eieren
– een scheut kokosmelk
– 2 lente uitjes, fijngesneden
– 1 chili peper, fijngesneden
– 1 eetlepel soja saus
– 2 eetlepels zwarte sesamzaad
– 2 vellen nori
– olie om in te bakken

Bereiding

Breek de eieren in een kom. Voeg de kokosmelk, lente uitjes, chilipeper en sojasaus toe. Roer goed door elkaar.

Verhit wat olie in een pan. Strooi een eetlepel sesamzaadjes in de pan. Schenk hier de helft van het eimengsel in. Leg een deksel op de pan en bak de omelet in 5 tot 10 minuten gaar. Herhaal met de rest van het eimengsel om een tweede omelet te maken. Laat de omeletten afkoelen.

Leg een omelet op een vel nori. Om een mooie rol te maken, is het handig om aan de bovenkant een stukje nori van zo’n 3  centimeter vrij te laten. Snijd de omelet dus eventueel wat bij. Rol de omelet-nori rol op. Herhaal met de andere rol. Snijd de rollen in stukjes.

 

Flatbread met rauwkost en tofu

Ingrediënten (voor 4 flatbreads)

– 4 mini flatbreads
– een zakje paarse kool rauwkost of andere rauwkost naar keuze
– sap van 1 limoen
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 verpakking pittige tofu reepjes (AH, of andere tofu reepjes naar keuze)
– een paar takjes koriander of peterselie
– olie om in te bakken

Bereiding

Doe de rauwkost in een kom. Breng deze op smaak met het sap van de limoen en wat sesamolie. Verhit wat olie in een pan en bak hierin de tofu reepjes 3 tot 5 minuten. Verwarm de flatbreads in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Neem de rauwkost, tofu en broodjes in aparte bakjes mee en vul de broodjes ter plekke. Zo zijn ze lekker vers en het lekkerst.

Tip: ben je, net als ik, gek op sausjes. Serveer wat pittige mayonaise bij deze broodjes (4 eetlepels mayonaise met 1 theelepel sambal) of eet de broodjes met wat van de satésaus van de satéstokjes.

 

Vegetarische kipsaté met satésaus

Ingrediënten (voor 6 stokjes)

– 1 verpakking vegetarische kipstukjes
– 2 eetlepels sojasaus
– 1 eetlepel sesamolie
– 1 theelepel sambal
– 1 theelepel agavesiroop of honing
– 150 milliliter kokosmelk
– 3 eetlepels pindakaas
– 1 eetlepel sojasaus
– 1 1/2 theelepel sambal

Extra: 6 satéstokjes

Bereiding

Meng de sojasaus, sesamolie, sambal en agavesiroop. Marineer de vegetarische kipstukjes een kwartiertje in deze marinade. Rijg de kipstukjes vervolgens aan de stokjes. Verhit een grillpan of koekenpan. Bak hierin de kipsaté enkele minuten aan beide zijden.

Maak ondertussen de satésaus. Verwarm de kokosmelk in een pannetje. Voeg de pindakaas, sojasaus en sambal toe. Meng tot een gladde satésaus. Proef de saus en breng hem eventueel verder op smaak met wat extra sojasaus of sambal.

Serveer de satéstokjes met de satésaus en eventueel wat seroendeng. Tip: je kunt deze vega kipsaté zowel warm als koud eten.

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Mepal. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply