Overige

Club sandwich tosti met sriracha mayonaise

Tosti of Club sandwich? Waarom kiezen als je het gewoon allebei kunt hebben? Van deze twee lekkere lunchgerechten maakte ik een over de top club sandwich tosti. Ik zou zeggen, zoek maar alvast een lunch-maatje, want ik weet niet of je deze toren in je eentje op kunt. 

Club sandwich tosti

Het leven is een feest, maar je moet zelf de slingers ophangen, toch? Dus je kunt een boterham met kaas eten als lunch, je kunt kiezen voor een quinoa salade, maar, je kunt ook uitpakken en jezelf verwennen met deze club sandwich tosti. Het enige wat nog ontbreekt in dit feestelijke geheel is een vlaggetje bovenop.

The Free Tosti Company

Voor het maken van deze heerlijke toren gebruikte ik de glutenvrije tosti’s van The Free Tosti Company. Een tijdje geleden leerde ik de eigenaresse Mariska Terlouw kennen, toen ik foto’s mocht maken van haar producten. Mariska vertelde me het verhaal achter The Free Tosti Company. De kinderen van Mariska moeten glutenvrij eten. Thuis gaat dat nog wel, maar zodra je buiten de deur komt, wordt het opeens een uitdaging. Kinderfeestjes, horeca gelegenheden, kinderspeeltuinen en zwembaden hebben niet altijd glutenvrije opties. Met The Free Tosti wilde Mariska daar een oplossing voor bieden. Haar glutenvrije tosti’s zijn verpakt in een hittebestendig papier. Hierdoor kunnen de tosti’s met papier en al in de grill gebakken worden. Dat is handig voor horeca gelegenheden, want zij hoeven hun apparatuur niet helemaal schoon te maken en het is veilig voor coeliakie patiënten, omdat de kans op een besmetting met gluten van andere producten op deze manier erg klein is. Maar het is vooral fijn voor iedereen die, net als ik, gek is op een krokante, goudbruine tosti. Want glutenvrij of niet, de tosti’s zijn vooral lekker!

club sandwich tosti

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Club sandwich tosti met sriracha mayonaise

Ingrediënten (voor 1 club sandwich tosti)

– 2 Free Tosti kaas tosti’s
– een handje sla
– 4 plakjes komkommer
– 2 plakjes tomaat
– 1/2 avocado
– 1 ei
– boter of olie om te bakken
– zout en peper
– 1 eetlepel mayonaise
– 1/2 theelepel sriracha
– een handje naturel chips

Bereiding

Bak de tosti’s in een tosti-ijzer of grill. Ik bakte mijn tosti’s in 6 minuten, maar dit is een beetje afhankelijk van je tosti-ijzer.

Verhit wat boter of olie in de pan en bak hierin het ei. Breng op smaak met wat peper en zout. Snijd de halve avocado in plakken. Maak vervolgens de sriracha mayonaise door de mayonaise en sriracha te mengen.

Tijd om de club sandwich tosti te bouwen. Snijd de tosti’s schuin doormidden. Bestrijk de punten met wat sriracha mayonaise en stapel ze op met de overige ingrediënten. Top je tosti toren met het gebakken eitje.

Serveer de club sandwich tosti met een handje naturel chips.

 

Deze blogpost is geschreven in samenwerking met The Free Tosti Company. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply