Overige

Recept: Vanille Cashewnotenpasta

De afgelopen weken ben ik echt een peanutbutteraddict geworden. Over mijn havermoutje, op een rijstwafel of stiekem gewoon mijn vinger in de pot dippen, jummie! Mede-pindakaaslovers weten vast dat je ook zelf pindakaas kunt maken. Dat wilde ik wel eens proberen. Niet met pinda’s, maar met cashewnoten.

Eigenlijk kun je van allerlei noten notenpasta maken. Ik koos voor cashewnoten. Deze hebben een vrij neutrale smaak zodat je er zelf nog een lekker smaakje aan toe kunt voegen. Ik deed wat vanille aroma in mijn notenpasta, maar je kunt ook kiezen voor cacaopoeder, kaneel, koekkruiden of koffiepoeder.

Voor het maken van deze notenpasta heb je maar een paar dingen nodig, maar het belangrijkste is toch wel een goede blender of keukenmachine. Ik heb een paar keer geprobeerd notenpasta’s te maken met mijn oude keukenmachientje, maar die had daar nooit zo’n zin in. Nu ik een grotere en krachtigere blender heb lukt het wel. Dus mocht het bij jou niet lukken, geef gewoon je blender de schuld en niet jezelf.


Vanille cashewnotenpasta

Ingrediƫnten:
– 200 gram cashewnoten
– 4 theelepels arachide-olie of andere neutrale olie
– 1,5 theelepels vanille aroma
– een snufje zout

Extra: een goede blender of keukenmachine

Bereiding:
Doe de noten in de blender of keukenmachine en laat ze een tijdje draaien tot er een kruimelige massa ontstaat. Schraap met een spatel langs de randen van de blender of keukenmachine en laat hem daarna weer even draaien. Herhaal dit een paar keer. Dus blenden, schrapen, blenden, schrapen… tot je ziet dat er een pasta ontstaat. Voeg dan beetje bij beetje wat olie toe om de pasta iets dunner te maken. Voeg als je tevreden bent met de dikte van je notenpasta het vanillearoma en een snufje zout toe. Mix dit in de blender of keukenmachine nog even goed door elkaar. Doe je notenpasta in een schoon potje.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply