Overige

What I eat in a day #5: Dagje studeren

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een ‘what I eat in a day’ heb geplaatst, dus ik vond het wel weer eens tijd om jullie te laten watertanden bij mijn eetdagboekje. Dit eetdagboek is trouwens van afgelopen vrijdag. Kijk je mee wat ik allemaal at? Oh en spoiler, ik at een heerlijke vegan raspberry crumble pie!

Afgelopen week had ik ‘vakantie’. Ja ik zeg, ‘vakantie’, want echt vakantie kun je het niet noemen. Volgende week beginnen namelijk mijn eerste tentamens op de HAS, dus deze vakantie stond in het teken van studeren. En sporten, want na een paar weken nauwelijks gesport te hebben, vond ik het heerlijk om weer een paar keer de sportschool in te duiken.

Vrijdag stond ik vroeg op, om 7 uur. Ik vind het heerlijk om vroeg op te staan en meteen te gaan sporten. Dan is het nog lekker rustig in de sportschool en heb je daarna nog een hele dag voor je – die ik vrijdag helaas wel moest invullen met studeren. Omdat ik heb gemerkt dat sporten op een lege maag niet werkt voor mij, at ik snel een klein ontbijtje. Wat havermoutpap met een klein peertje en een lading kaneel. Helaas geen foto, want ja, om 7 uur ’s morgens is het nog pikkedonker.

POST WORKOUT

What I eat 5.jpg

Na anderhalf uur fitness kon ik wel een ‘second breakfast’ gebruiken, dus ik maakte een lekker bakje kwark met wat bessensaus, kakifruit en homemade granola. Na dit heerlijke tussendoortje opende ik de boeken om een paar uurtjes te studeren.

LUNCH

What I eat 5. 1.jpg

Van studeren krijg je honger, dus om 12 uur vond ik het wel weer tijd voor de lunch. Donderdag maakte ik een grote pan pompoensoep met wortel en gerookte paprikapoeder, dus mijn lunch bestond uit eens kommetje soep met een tosti. De tosti belegde ik met verse kruidenroomkaas en jong-belegen kaas. Oh ja, en ik at het laatste restje dat nog in de pot kwark zat, zonde om weg te gooien. Na de lunch besloot ik maar weer even verder te studeren. Tot ik er op een gegeven moment zo klaar mee was dat ik maar rond ben gaan fietsen, en natuurlijk even een bezoekje bracht aan mijn favoriete kringloopwinkel in Tilburg.

TUSSENDOOR

What I eat 5. 8.jpg

Thuisgekomen van mijn fietstocht en kringloopbezoekje had ik weer trek. Ik at een rijstwafel met een half plakje kaas, maar eigenlijk had ik veel meer zin in iets zoets. Dat kon geregeld worden, want ik had donderdag de raspberry crumble pie van Lisagoesvegan gemaakt. Maar taart alleen is ook maar zo alleen, dus ik maakte er nog een lekker kopje warme chocolademelk bij van melk en een blokje pure ‘Hands off my chocolate’ chocolade.

AVONDETEN

What I eat 5. 6.jpg

Nu het ’s avonds eerder donker wordt is het nog best een uitdaging om een mooie foto te maken van je eten. Rechts zie je de curry met vega schnitzel die ik vrijdagavond at. Niet mijn mooiste foodfoto, maar eerder deze week at ik ook al de curry en toen zette ik hem iets fotogenieker op de foto. Maar ach, fotogeniek of niet, het blijft een erg lekker gerechtje!

Als avondeten at ik curry madras. Deze maakte ik met een verspakket van de AH. Normaal gesproken koop ik nooit van die verspakketten, ik vind ze eigenlijk veel te duur, maar nu zat er een kortingssticker op het pakket. Tja, toch maar een keertje proberen dan. De curry was echt super lekker. Eigenlijk moet je zelf nog kipfilet toevoegen, maar die liet ik weg en ik at een vegetarische kip krokant schnitzel van Vivera bij mijn curry. Die vega kipschnitzel is trouwens echt een aanrader! Qua structuur en smaak lijkt hij heel erg op een gewone kip krokant schnitzel. Wel vind ik hem een tikkeltje aan de zoute kant.

TUSSENDOOR

What I eat 5. 7.jpg

Een tv-avondje op vrijdag is natuurlijk niet compleet zonder lekkere snack. Daarom maakte ik deze boerenkoolchips naar recept van Rens Kroes. Lekker knapperig, zout en wat extra vitamientjes, wat wil je nog meer?

Na die zoute chips had ik nog zin in iets zoets dus ik at nog een kakivrucht en ben toen lekker vroeg mijn bedje in gedoken.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply