Overige

Follow the foodie: Quaker boek launch

In heb weken afgeteld naar deze dag, maar vandaag was hij eindelijk daar: de dag van de Quaker boek launch. Zoals jullie misschien wel weten is Quaker de afgelopen maanden bezig geweest met het verzamelen van de leukste, lekkerste en mooiste ontbijtjes van Nederland. Deze zijn gebundeld in een heus ontbijtboek. En je raad het misschien al, één van die receptjes is van mij! Om het boek in stijl te lanceren organiseerde Quaker vandaag een 5 gangen ontbijt. Benieuwd wat er allemaal op het menu stond? Kijk dan snel mee!

Hoe het allemaal begon. Een half jaar geleden (denk ik) zag ik op Instagram een oproepje van @Quakernl voorbij komen. Ze wilden een ontbijtboek maken en waren daarvoor op zoek naar de lekkerste ontbijtreceptjes van Nederland. Als breakfastlover moest ik natuurlijk een poging wagen om een plekje in dat boek te bemachtigen. Dat is gelukt en wel met dit ontbijtje:

quaker ontbijt 1.jpg

De Hello Sunshine, een kwarktaartje op een bedje van Quaker Muesli. Toen ik hoorde dat dit ontbijtje in het boek zou komen was ik natuurlijk super blij en ik kon niet wachten om mijn foto in een echt boek te zien. Na weken, nee maanden zelfs wachten kreeg ik vandaag dan eindelijk het enige echte Quaker ontbijtboek. Maar eerst moest er gegeten worden. En dat deden we in stijl natuurlijk, met een 5 gangen ontbijt.

Elke gang was een ontbijtje uit het boek en deze waren allemaal bedacht door bekende bloggers. Van Pauline van Uitpaulineskeuken tot Jelmer van Geentroep. Kijk je mee (probeer niet te kwijlen)?

quaker ontbijt 4.jpg

Zoals het hoort bij een 5 gangen ontbijt begonnen we met een amuse en een voorgerechtje. De amuse was een gerechtje van de dames van Chicks Love Food. Het was een glas met een laagjes van yoghurt, rood fruit smoothie, rood fruit en muesli. Een goed begin! Daarna kwam het tussengerecht. Dit was naar recept van Jelmer de Boer: een bakje Chocolavermout mét truttige framboosjes. Geen gedoe, gewoon een zakje instant oats van Quaker met chocolademelk, helemaal in Geentroep stijl.

quaker ontbijt 7.jpg

Daarna was het tijd voor een tussengerecht en het hoofdgerecht. Als tussengerechtje kregen we een bakje yoghurt met vers fruit en Quaker granola. Dit was een receptje van Vera Kamille (een van de grootste beauty bloggers van Nederland). Yoghurt, fruit, granola, niet spectaculair, maar wel heel lekker. Het hoofdgerecht bestond uit gebakken havermout met banaan en pindakaas van Uitpaulineskeuken. Man, wat was dat lekker! Echt mijn favorietje van de ochtend.

quaker ontbijt 8.jpg

En als je dan een bakje eten neerzet voor een groep vol foodies en Instagrammers, dan is dit wat er gebeurt… Alles voor het perfecte plaatje.

quaker ontbijt 9.jpg

Een 5 gangen ontbijt sluit je natuurlijk af met een toetje. Met ijs in dit geval. We kregen een yoghurt ijsje met vers fruit en Quaker Cruesli. Het receptje kwam van Laura’s Bakery. Erg lekker!

Toen onze buikjes rond gegeten waren was het tijd voor de onthulling van HET boek. We kregen alvast een filmpje te zien met een voorproefje, maar toen de medewerkers met de goodiebags met boeken binnenkwamen zagen we pas hoe mooi het boek geworden was. Het is een heel groot boek met een mooie linnen kaft. In het boek staan niet alleen alle heerlijke recepten, maar er staan ook handige food styling tips in en leuke kaartjes en achtergrondjes die je kunt gebruiken bij je foodfoto’s.

quaker ontbijt 10.jpg

En dit is hem dan, het enige echte Quaker ontbijtboek!! Het boek komt beschikbaar als gratis E-book, maar wil jij ook zo’n mooi exemplaar winnen, houd dan de Facebook of Instagram pagina van Quaker in de gaten, want je kunt er eentje winnen.

Quaker, bedankt voor de super leuke ochtend, het prachtige boek en de heerlijke goodiebag. Ik denk dat ik nog vaak door dit boek ga bladeren.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply