Overige

Recept: Sandwich met hummus en gegrilde courgette

Ik was de afgelopen weken een beetje inspiratieloos wat mijn lunch betreft. Vaak kwam het neer op een boterham met pindakaas. Lekker, maar ik had wel zin in wat afwisseling. Toen ik een rondje door mijn koelkast maakte om eens te kijken wat daar allemaal nog lag, kreeg ik het idee voor deze sandwich. Met een restje courgette, wat zongedroogde tomaatjes en een flinke lepel homemade hummus maakte ik een lunch sandwich die niet zou misstaan in een fancy lunchtentje. 

Het fijne aan deze sandwich is dat je hem goed voor kunt bereiden. Je kunt de sandwich de avond van tevoren maken en in een lunchtrommeltje stoppen, zodat je hem lekker mee naar je werk kunt nemen de volgende dag. Wat helemaal handig is om alvast een voorraadjes gegrilde courgette te maken. Gril wat meer plakjes courgette en bewaar deze in een bakje in de koelkast, zo kun je altijd binnen een handomdraai een heerlijke sandwich in elkaar draaien. Houd je nu niet van courgette, geen probleem. Je kunt ook andere groenten zoals aubergine of paprika gebruiken.

Sandwich hummus gegrilde courgette 1.jpg

Deze sandwich kun je prima meenemen naar je werk of school. Wikkel er een bakpapiertje om en maak dit vast met een touwtje of prikkertje. Stop dit pakketje in je doosje en je sandwich komt heel je tas uit tijdens de lunchpauze.

Voor de sandwich kun je kant-en-klare hummus gebruiken. Maar zelf hummus maken is zo gemakkelijk en het is goedkoper dan een bakje uit de supermarkt, dus ik zou zeggen maak hem lekker zelf. Mascha laat je op het YouTube kanaal van Foodgloss zien hoe je dit doet:

https://youtu.be/kfeOce75x2U


Sandwich met hummus en gegrilde courgette

Ingrediënten (voor 1 sandwich):
– 2 grote sneden brood
– 1 flinke eetlepel hummus (uit de winkel of zelfgemaakt, bijvoorbeeld met het recept uit het filmpje hierboven)
– een stukje courgette
– 2 zongedroogde tomaatjes
– zout en peper

Extra: grillpan en een bakkwastje

Bereiding:
1. Verwarm de grillpan op hoog vuur.
2. Snijd de courgette in plakken. Je hebt ongeveer 4 plakken nodig voor 1 sandwich.
3. Snijd de zongedroogde tomaatjes in reepjes.
4. Bestrijk de courgetteplakken aan beide kanten met wat van de olie uit het potje zongedroogde tomaatjes en breng ze op smaak met zout en peper.
5. Grill de courgetteplakken aan beide zijden in de grillpan.
6. Haal de courgetteplakken uit de pan en leg nu de twee sneetjes brood in de pan. Rooster deze aan beide zijden tot er mooie grillstrepen op staan.
7. Besmeer een van de sneden brood met een flinke eetlepel hummus. Leg daar de zongedroogde tomaatjes en gegrilde courgette op.

Tip: grill wat extra courgette plakken zo kun je komende dagen extra snel zo’n heerlijke sandwich maken. Bewaar de gegrilde courgette in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply