Overige

Review: Tastea Sunset ijsthee

Ik ben geen koffiedrinker, dus naast water, drink ik veel thee. Verse gemberthee, muntthee, steranijs thee of bosvruchten thee. Ik ken alle smaakjes inmiddels wel. Ten minste, dat dacht ik. Totdat ik eens een kijkje nam op de website van Tastea. Toen bleek dat ik toch nog níet alle smaken thee kende. Bij Tastea hebben ze heel bijzondere smaken, van thee met popcorn tot thee met tomaat. Daar had ik nog nooit over nagedacht! Tijd om die eens aan een review te onderwerpen.

Bij Tastea kun je terecht voor natuurlijke thee blends. Alle theebladeren voor de blends worden met de hand geplukt om de beste smaak te krijgen. En de smaken, die lopen uiteen van de ‘Pop ’n chill’ met stukjes popcorn tot de ‘Broccoli bouquet’ met stukjes broccoli! Ik vond het nog behoorlijk lastig om een smaak uit te kiezen, maar ik ging voor de ‘Sunset‘. Dat is een theeblend speciaal gemaakt voor ijsthee, met onder andere goji bessen, appel, hibiscus en perzik. Met dit warme weer kon ik wel wat verkoeling gebruiken, dus ik kon niet wachten tot mijn pakketje met thee binnenkwam.

Tastea beker

In de Tastea beker blijft je thee een uur warm (of koud in dit geval).

Naast de bus met thee, ontving ik een Tastea theebeker. In deze beker kun je een lepeltje van de losse thee doen. Vervolgens giet je er heet water in en laat je de thee even trekken. Aan de bovenkant van de beker zit een klein roostertje, waardoor de thee blaadjes en andere ingrediënten netjes in de beker blijven en je niet al die stukjes in je mond krijgt. Daarnaast blijft de thee ongeveer een uur warm in de beker.

Allemaal leuk en aardig, een beker die je thee warm houdt, maar ik wilde mijn ijsthee natuurlijk ijskoud! Er zijn een aantal manieren om van de Sunset thee ijsthee te maken. Je kunt ‘gewoon’ thee zetten en deze laten afkoelen. Daar ben ik natuurlijk veel te ongeduldig voor. Daarom kun je beter de avond van tevoren alvast je thee zetten en deze in de koelkast bewaren. Zo heb je de volgende dag meteen een koude ijsthee. Ook kun je de losse thee direct met koud water laten trekken. Het duurt dan iets langer voordat de thee zijn smaak heeft afgegeven dan wanneer je thee zet met warm water, maar ik heb het geprobeerd en bij mij werkte het prima. Als jij dus, net als ik, geen geduld hebt, zou ik voor deze methode gaan.

Dan nog even over de smaak, ook wel zo belangrijk lijkt me… De Sunset thee smaakt fruitig, maar niet te zoet, perfect voor mij. Ik vind het een heerlijk zomers drankje. Wanneer je de thee in een leuk glas giet met wat ijsklontjes, een takje munt en wat schijfjes perzik heb je meteen een leuke alcoholvrije cocktail.

Taste tea Sunset ice tea

Met de Sunset icetea maak je ook een heerlijke alcoholvrije cocktail.

De thee van Tastea kun je online bestellen op de website. De prijzen van de thee blends liggen tussen de 15 en 25 euro. Dat is prijzig, maar je kunt wel lang met een bus thee doen. Voor een beker thee heb je maar een theelepeltje van de thee blend nodig. Daarnaast krijg je 10% korting met de code TASTEA1.

Heb jij wel eens de thee van Tastea gehad? Wat is jouw favoriete smaak?

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met de Tastea. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply