Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Clafoutis met amandel en verse vijgen

 Later als ik groot ben en ik een echte tuin heb, wil ik een vijgen boom in de tuin. Ik ben gek op vijgen en het lijkt me heerlijk om ’s ochtends de tuin in te stappen en wat verse vijgen te plukken voor mijn havermoutje. Helaas heb ik nog geen eigen vijgenboom en ook geen eigen tuin. Maar goed, dromen mag, toch? Ik had deze week wel het geluk dat ik een tas vol verse vijgen kreeg van een mevrouw uit de buurt. Die liggen nu mooi te wezen in een warme clafoutis. 

Ik maakte een clafoutis. Een clafou-watte? Een clafoutis is een Franse taart of cake achting ding. Traditioneel gezien wordt het gebak gemaakt van kersen. Het beslag bestaat uit een mengsel dat erg lijkt op een pannenkoekenbeslag. Het beslag wordt in een bakvorm vol kersen gegoten en in de oven gebakken. Het resultaat is een zachte, vochtige cake.

Ik gaf natuurlijk weer mijn eigen draai aan deze Franse klassieker. Ik verving de bloem door havermout en amandelmeel en ik gebruikte honing als zoetstof. Dat is erg lekker in combinatie met de verse vijgen. Door de verse vijgen kan de clafoutis wel een beetje vochtig zijn. Perfecte puntjes snijden is dus lastig. Ik zou gewoon lekker een lepel pakken en een flink stuk opscheppen. Heerlijk als zondags ontbijtje met wat yoghurt of als tussendoortje bij de thee.

Clafoutis met amandel en verse vijgen

Zijn het geen pareltjes, die verse vijgen?


Amandel clafoutis met verse vijgen

Ingrediënten

– 3 eieren
– 1 zakje vanille suiker
– 2 eetlepels honing
– 40 gram amandelmeel
– 40 gram havermeel
– 2 theelepels bakpoeder
– 100 milliliter (amandel)melk
– snufje zout
– 8 verse vijgen
– een handje amandelsnippers

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een taartvorm in met een beetje boter.

Kluts de eieren met de vanille suiker in een beslagkom. Voeg de honing, het amandelmeel, het havermeel, het bakpoeder, de melk en een snufje zout toe.

Giet het beslag in de taartvorm. Snijd de vijgen in plakken en leg deze op het beslag.

Bak de clafoutis 30 tot 45 minuten.

Garneer de clafoutis met een handje amandelsnippers en eventueel wat extra verse vijgen. Warm is de clafoutis het lekkerste, dus val meteen aan!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply