Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Limoen kokosbollen met passievrucht curd

Twee jaar geleden was ik op een foodtruck festival in Tilburg. Daar stond een kraampje met kokosbollen. Eigenlijk liep ik het ook zo weer voorbij. Inmiddels is dat kraampje van Madame Cocos op ieder food festival terug te vinden. Geïnspireerd door een recept voor kokosbollen in de Allerhande, maakte ik mijn eigen variant: Limoen kokosbollen met passievrucht curd.

Om kokosbollen te maken heb je maar drie ingrediënten nodig: eieren, suiker en…. kokos! Er zijn verschillende recepten op internet te vinden voor kokosbollen. Sommige gebruiken het hele ei, terwijl je voor andere alleen het eiwit nodig hebt. Ik koos ervoor om alleen de eiwitten te gebruiken voor lekker brosse kokosbollen. Daarnaast deed ik wat limoenrasp door de kokosmix. Dat geeft de zoete kokosbollen net een kleine frisse twist.

Kokosbollen met passievrucht curd

Serveer de kokosbollen met de fris zoete passievrucht curd, dat wordt gegarandeerd genieten!

Na het bakken van mijn kokosbollen had ik nog een schaaltje eigelen in de koelkast staan. Zonde om weg te gooien! Dus die verwerkte ik in een fris zoete passievrucht curd. Die maak je hetzelfde als een lemoncurd, maar dan met passievrucht in plaats van citroen. Die passievrucht kun je trouwens tegenwoordig in kant-en-klare blokjes uit de diepvries kopen bij Albert Heijn. Super handig! Zo heb je altijd wat passievrucht in huis voor een smoothie, yoghurt bowl of spontane passievrucht curd.

Eigenlijk kun je met die kokosbollen alle kanten op. Je kunt er net als ik limoen in doen, maar wat dacht je van blokjes pure chocolade met rode peper? Of nootjes met stukjes karamelfudge? Ik ben benieuwd wat voor creatie jij zou maken.


Limoen kokosbollen met passievrucht curd

Ingrediënten kokosbollen (voor 8 stuks)
– 3 eiwitten (bewaar de eigelen voor de curd
– 200 gram suiker
– 225 gram kokosrasp
– de rasp van 1 limoen

Ingrediënten passievrucht curd (voor 2 jampotjes)
– 3 eidooiers
– 200 gram suiker
– 115 gram boter
– 3 passievruchten of 5 blokjes passievrucht uit de diepvries (Albert Heijn)
– sap van 1 limoen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Doe de eiwitten samen met de helft van de suiker in een mixer en mix deze tot een stijf schuim. Meng in een andere kom de kokosrasp en de limoenrasp met de overige suiker. Vouw dit mengsel door de stijfgeklopte eiwitten.

Leg met een ijsknijper of met een eetlepel bolletjes van het beslag op de bakplaat. Zet de kokosbollen in de oven en bak ze 30 tot 40 minuten op 180 graden.

Ondertussen kun je de passievrucht curd maken. Smelt de boter in een pannetje en roer hier de suiker doorheen. Klop ondertussen in een apart kommetje de eigelen los. Wanneer de boter gesmolten is, de passievrucht en het limoensap toe. Haal de pan vervolgens van het vuur en voeg de eigelen toe. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Zet de pan terug op het vuur en laat de curd indikken. De curd moet uiteindelijk vla-dikte krijgen, maar dit zal pas gebeuren wanneer hij afgekoeld is. Je kunt controleren of je passievrucht curd de juiste dikte heeft door de achterkant van een eetlepel door de saus te halen. Trek er vervolgens met je vinger een streep in. Als de saus niet opnieuw samenvloeit heeft de curd de juiste dikte. Giet hem vervolgens in twee jampotjes en laat hem afkoelen.

Serveer de kokosbollen met de passievrucht curd en eventueel een takje munt. Een bolletje ijs is hier ook erg lekker bij.

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply