Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Bananenijs met chickpea cookie dough

Even eerlijk, snoepte jij vroeger ook altijd van het koekjes deeg als je met je moeder koekjes mocht bakken? Ik wil in ieder geval! Dat dat niet echt gezond is, dat weet ik ook wel. Rauwe bloem, rauwe eieren, salmonella…. Tja, daar moet je vooral niet te veel over nadenken. Mocht je dat idee nu toch niet uit je hoofd kunnen zetten, dan kun je ook een gezondere versie van cookie dough maken. Zonder rauwe eieren of bloem, maar met kikkererwten! Die chickpea cookie dough balletjes doen het heel goed in een bananenijsje!

Naast de cookie dough balletjes deed ik wat Holie krokante ontbijtgranen in het bananenijs voor wat extra ‘crunch’. De ontbijtgranen van Holie bevatten 70% minder suiker dan andere (kinder)ontbijtgranen en ze bevatten meer vezels dan havermout! Er zijn drie varianten: appel kaneel, aardbei en chocolade. Nu mag jij drie keer raden wat mijn favoriet is… Juist, chocolade! De appel kaneel variant vind ik ook prima, maar de aardbeien ontbijtgranen vind ik een beetje chemisch smaken. Ik kan me echter wel voorstellen dat je daar als vierjarige erg blij van wordt, want het heeft wel wat weg van de smaak van die zoete aardbeien snoepjes. Voordat ik nog verder afdwaal over kinderen, ontbijtgranen en suikers, zal ik jullie maar snel het recept van dit heerlijke toetje (of ontbijt….) geven.

Banana nicecream met chickpea cookie dough

Eet het banana nicecream snel op, want zoals je ziet, het smelt snel!


Bananenijs met chickpea cookie dough

Ingrediënten voor het cookie dough (voor 8 balletjes)

– 100 gram kikkererwten (uit blik)
– 1 volle theelepel pindakaas
– 1 theelepel ahorn siroop
– snufje zout
– 2 blokjes pure chocolade

Ingrediënten voor het bananenijs (voor 2 porties)

– 8 cookie dough balletjes
– 3 bevroren bananen
– 4 eetlepels magere vanille kwark (of naturel kwark + wat vanille aroma)
– 2 eetlepels Holie krokante ontbijtgranen smaak chocolade + extra ter garnering

Bereiding

Begin met het maken van het cookie dough. Doe alle ingrediënten, op de chocolade na, in een blender of keukenmachine. Mix alles tot een deeg-achtig mengsel. Hak de chocolade grof en voeg deze toe aan het ‘cookie dough’. Rol 8 kleine balletjes van het deeg, dit gaat het beste met vochtige handen. Leg de balletjes een kwartiertje in de koelkast.

Maak vervolgens het bananenijs. Doe de bananen samen met de kwark in een sterke blender of keukenmachine en mix dit tot ijs. Schep het ijs in een bak en roer de cookie dough balletjes en krokante ontbijtgranen er doorheen (je kunt eventueel wat cookie dough balletjes achter houden ter garnering). Zet het ijs minimaal een half uurtje in de vriezer (laat het ook weer niet te lang in de vriezer staan, daar wordt het erg hard van).

Schep het ijs in twee bakjes en garneer het met wat extra krokante ontbijtgranen of eventueel met wat chocoladesaus, nootjes of een andere topping die jij lekker vindt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply