Gewoon gezond/ Gezonde lunch

Veggie sandwich met vegetarische kip en artisjok spread

Ik weet niet hoe jouw lunch er doorgaans uit ziet, maar hij is vast niet zo indrukwekkend als deze veggie sandwich met vegetarische kip en artisjok spread. Ik moet toegeven dat mijn dagelijkse bammetje ook een stuk minder spectaculair is, maar dit keer pakte ik even flink uit. Quorn daagde mij namelijk uit om de ultieme veggie sandwich te maken met hun nieuwe vegetarische en veganistische broodbeleg. Nou, dat hoeft je mij maar een keer te vragen! Ik trok alles uit de (koel)kast en bouwde deze toren. 

Quorn broodbeleg

Nederlanders en hun boterhammen…. Natuurlijk zijn er hier en daar wel wat mensen die lunchen met salades of andere healthy creaties, maar de gemiddelde Nederlander gaat toch de deur uit met een trommeltje brood – wat overigens helemaal prima is hoor, no offence. Nederlandse mannen eten maar liefst 179 dagen per jaar vleeswaren op brood, bij vrouwen is dit 65 dagen per jaar. Tijd voor wat verandering! Anno 2018 zijn we massaal flexitariër en weten we heus wel dat elke dag vlees eten niet zo’n goed idee is. Maar ja, zo’n plak kipfilet op je boterham gooien is gewoon gemakkelijk… Quorn, bekend van de vleesvervangers, heeft nu vegetarisch en veganistisch alternatief. Zij hebben 4 nieuwe producten voor op brood:

– Vegetarische spinazie & rode peper plakjes
– Veganistische ‘kip’ plakjes
– Veganistische gerookte ‘ham’ plakjes
– Vegetarische pepperoni

Veganistische ‘kip’ plakken

Ik mocht de vier nieuwe producten proeven. Mijn favoriet zijn de veganistische kip plakken. Deze hebben echt die hartige kip smaak. Qua structuur lijken de plakken op ‘echte’ kipfilet, maar ze waren net iets zachter. Ik vind het een prima alternatief voor een vegetarische sandwich. Om mijn favoriet in het zonnetje te zetten bouwde ik deze veggie sandwich met vegetarische kip en artisjok spread.

Veggie sandwich met vegetarische kip en artisjok spread

Veggie sandwich met vegetarische kip en artisjok spread


Veggie sandwich met vegetarische kip en artisjok spread

Ingrediënten (voor 1 grote sandwich)

– 3 sneetjes volkoren brood
– 6 plakken Quorn veganistische ‘kip’ plakken
– 3 eetlepels cream cheese
– 6 artisjok harten (uit pot)
– 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
– een paar blaadjes peterselie, fijngehakt
– een handje verse bladspinazie
– 1 snack komkommer
– een plukje kiemen

Bereiding

Maak eerst de spread. Hak de artisjok harten, knoflook en peterselie fijn en meng deze met de cream cheese. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper.

Neem een snee brood en besmeer deze met een dikke laag artisjok spread. Leg hierop wat spinazie, plakken komkommer en drie plakken veganistische ‘kip’ plakken van Quorn. Bedek deze laag met nog een snee brood en besmeer deze ook met een dikke laag spread. Leg hierop nog wat spinazie, plakken komkommer, kiemen en nog drie plakken veganistische kip.

Steek er een flink mes in (die ga je nodig hebben!) en enjoy!

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Quorn. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Centerpunt
  januari 7, 2019 at 3:17 pm

  Lekker hoor! Vanmiddag gemaakt en gesmuld 🙂

  • Reply
   misshavermout
   januari 12, 2019 at 6:50 am

   Leuk om te horen!

  Leave a Reply