Gezond tussendoortje

Hartige pompoen muffins met feta

Voordelen van de herfst: kaarsjes, dekentjes en gigantische pompoenen! Pompoenen zijn zo veelzijdig, je kunt ze gewoon even roosteren in de oven, verwerken in een heerlijke pastasaus of zelfs pureren en door je havermoutje roeren. In dit recept verwerkte ik pompoen puree in lekkere hartige pompoen muffins. Een fijne snack in de broodtrommel!

Pumpkin season

Ik ben fan pompoenen, dus zodra de eerste oranje exemplaren eind september in de winkel verschijnen sla ik aan het hamsteren. Ik heb ook het idee dat er elk jaar weer meer pompoenen bij komen: witte pompoen, groene pompoen en laatst zag ik zelfs een ‘spaghetti pompoen’! Die laatste heb ik al vaak in Amerikaanse recepten voorbij zien komen, dus daar ben ik erg benieuwd naar. Voor deze hartige pompoen muffins gebruikte ik de ‘gewone’ oranje pompoen. Die kun je in elke supermarkt vinden, maar hier in de buurt zie je ze ook veel liggen bij kraampjes aan de straat van mensen die een moestuintje hebben met pompoenen.

Hartige pompoen muffins

Ik heb altijd een lading homemade snacks in de vriezer liggen om mee te nemen. Vaak is dat een zoet bananabread. Lekker, maar soms heb ik meer trek in een hartige snack. Is dat herkenbaar voor jou? Dan moet je deze muffins zeker maken. Door de kaas smaken ze heerlijk hartig en dankzij de pompoen en havermout zijn ze ook nog eens een gezond en voedzaam tussendoortje.

Hartige pompoen muffins

Hartige pompoen muffins

Hartige pompoen muffins


Hartige pompoen muffins

Ingrediƫnten (voor 6 tot 8 muffins)

– 150 gram pompoenpuree*
– 3 eieren
– 150 gram havermout
– 1 theelepel bakpoeder
– een snufje zout
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– 50 gram feta
– 50 gram cashewnoten

*Dit maak je door een pompoen in blokjes te snijden en deze te koken tot de pompoenblokjes zacht zijn. Pureer de pompoen vervolgens met een staafmixer of blender tot een gladde puree. De pompoenpuree die je overhoudt kun je invriezen of roer eens wat pompoenpuree door je havermoutje (recept), ook erg lekker.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinbakblik in.

Kluts de eieren in een kom. Voeg vervolgens de pompoenpuree, havermout, bakpoeder, zout en Italiaanse kruiden toe. Roer alles goed door elkaar en voeg dan de verkruimelde feta en de cashewnoten toe. Verdeel het mengsel over 6 tot 8 muffinvormpjes en zet het bakblik in de oven. Bak de muffins 30 tot 40 minuten in de oven op 175 graden.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Els
  december 23, 2018 at 5:59 pm

  Weet je zeker dat de hoeveelheid havermout goed is? Ik vond ze erg droog šŸ™
  Jammer, in theorie zag het er leuk uit… (tip: ik had er nog wat stukjes zwarte olijven en gedroogde tomaten in stukjes door gedaan)

 • Reply
  Cub Cadet
  februari 7, 2019 at 11:47 am

  Gisteravond gegeten. Het was heerlijk!

 • Leave a Reply