Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Mandarijn chocolade muffins

Om nog even in de Sinterklaas sferen te blijven, maakte ik deze mandarijn chocolade muffins. De smaak doet een beetje denken aan die Pims koeken (die ik stiekem helemaal niet lekker vindt), maar dan beter! 

Mandarijntjes

Ik ben niet per se de grootste fan van mandarijnen. Vooral omdat er in elk netje mandarijnen wel een vies exemplaar zit. Te hard, te zacht, te zoet of gewoon niet lekker! Hoe dat komt? Geen idee, maar ik vind het mega irritant. Natuurlijk kun je altijd uitwijken naar mandarijn partjes uit blik, die zien er altijd spik en span uit. Netjes ontveld en mooi glanzend. Maar sinds ik deze aflevering van de Keuringsdienst van Waarde heb gezien, heb ik daar niet zo’n behoefte meer aan (echt waar, kijk het filmpje even!).

Mandarijn chocolade muffins

Voor deze muffins zou ik dus toch maar de verse mandarijntjes gebruiken. Even pellen en je kunt aan de slag. Alle ingrediënten voor de muffins kun gooi je simpelweg in de blender en voordat je het weet staan jouw mandarijn chocolade muffins in de oven.

mandarijn chocolade muffins

mandarijn chocolade muffins


Mandarijn chocolade muffins

Ingrediënten (voor 6 tot 8 stuks)

– 100 gram havermout
– 50 gram amandelmeel
– 3 eieren
– 100 gram appelmoes (ongezoet)
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 mandarijn
– 30 gram pure chocolade, grof gehakt

Voor de garnering

– 1 mandarijn
– 50 gram pure chocolade
– grof zeezout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de eieren, appelmoes en mandarijn in een blender of keukenmachine en mix tot een gladde massa. Voeg de havermout, het amandelmeel en het bakpoeder toe en mix tot een beslag. Roer tot slot de chocolade stukjes door het beslag.

Verdeel het beslag over 6 tot 8 muffin vormpjes en bak de muffins 30 tot 40 minuten in de oven.

Maak ondertussen alvast de garnering. Smelt 50 gram pure chocolade au bain marie of in de magnetron. Pel de mandarijn en dip de partjes in de chocolade. Strooi er een beetje grof zeezout overheen.

Garneer de muffins met de mandarijn partjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply