Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Ontbijt cheesecake in a jar

Met dit feestelijke ontbijt wil je elke dag wel wakker worden toch? Dat kan! Want met een bodem van granola, een vulling van magere kwark en een topping van Hero minder zoet aardbeien jam is dit ontbijt cheesecake in a jar recept best gezond. Duik dus snel de keuken in om een voorraadje te maken, dan kun je dit weekend genieten van een feestelijk ontbijt op bed. 

Ontbijt cheesecake in a jar

Zoals wel vaker het geval is bij mijn recepten, is ook dit recept enigszins uit nood geboren. Ik krijg altijd spontaan trek van al die mooie ontbijt cheesecakes die ik op Instagram voorbij zie komen. Zelf heb ik ook wel eens zo’n ontbijt kwarktaartje gemaakt en ik vind het heerlijk om mezelf te verwennen met zo’n feestelijk ontbijt. Helaas gaat er in mijn keuken ook nog wel eens iets mis, dus toen ik laatst weer een ontbijt cheesecake uit zijn vorm wilde halen vond er een klein drama plaats. Mijn prachtige taartje stortte volledig in elkaar. Waarschijnlijk een gevalletje van te weinig geduld om hem goed op te laten stijven. Daar ging mijn leuke ontbijt. Het smaakte wel, dus toen kwam het idee in me op: ‘Waarom al die moeite doen om zo’n perfect taartje te bouwen, als je ook gewoon alles in een potje kunt gooien’? Juist, het klassieke idee van de cheesecake in a jar. Sindsdien maak ik ze wel vaker die cheesecakes in a jar. Super eenvoudig, maar wel erg feestelijk. Dit keer maakte ik hem met de Hero minder zoet aardbeien jam en verse aardbeien.

ontbijt cheesecake in a jar

ontbijt cheesecake in a jar


Ontbijt cheesecake in a jar

Ingredi├źnten (voor 3 tot 4 personen)

– 500 gram magere kwark
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eetlepels Hero minder zoet aardbeienjam
– 4 blaadjes gelatine
– 6 tot 8 eetlepels granola of muesli naar keuze
– Een paar verse aardbeien en extra aardbeienjam ter garnering

Extra: 3 of 4 glazen potjes

Bereiding

Doe in elk potje 2 eetlepels muesli of granola naar keuze.

Week de gelatine in koud water. Roer de vanillesuiker door de kwark. Verdeel de kwark over twee meng kommen. Roer de aardbeienjam door een van de twee kommen met kwark. Verhit een klein bodempje water in een pan en los hier de gelatine in op. Giet de helft van het gelatine mengsel in de kom met naturel kwark en de andere helft in de kom met aardbeien kwark. Verdeel eerst het aardbeien kwark mengsel over de potjes en schep hier de naturel kwark overheen. Garneer elk potje met een extra lepel Hero minder zoet aardbeienjam en wat verse aardbeien. Laat de cheesecakes in a jar minstens 3 uur opstijven in de koelkast.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply