Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Aardappel nacho ovenschotel

Waarom zou je elke avond aardappeltjes, vlees en groente eten, als je met net zo veel tijd en moeite kunt genieten van een echte Mexicaanse Fiësta aan je keukentafel? Deze aardappel nacho ovenschotel heeft in de verte iets weg van de saaie, traditionele Hollandse ovenschotels met groente, gehakt en aardappelschijfjes bovenop, maar dan in een feestelijk Mexicaans jasje.

Ode aan de ovenschotel

Ovenschotels zijn misschien niet het meest sexy gerecht dat je op tafel kunt toveren, maar ze zijn wel verrekte handig (zoals we dat in Brabant zouden zeggen). Je kunt ze namelijk erg goed voorbereiden. Handig wanneer je bijvoorbeeld na je werk nog even wilt sporten of wanneer je een dagje tot laat moet werken. Zet de ovenschotel gewoon alvast klaar in de koelkast en gooi hem direct in de oven zodra je thuiskomt. Terwijl jij je tas uitpakt, een douche neemt of knuffelt met je kat, wordt je eten voor je bereid. I-de-aal.

Aardappel nacho ovenschotel

Die truc paste mijn moeder vroeger ook regelmatig toe. Ze maakte dan een grote schaal lasagne of een ovenschotel met worteltjes, doperwtjes, gehakt en aardappelschijfjes. Echt spannend was het niet, maar het was wel lekker. Ik vond het tijd om de ovenschalen weer eens uit de kast te trekken en aan de slag te gaan met mijn eigen versie van de ovenschotel. Dat werd een aardappel nacho ovenschotel. Een heerlijk oven gerecht met aardappelschijfjes, vegetarisch gehakt, tomaatjes, rode ui en avocado. Om het geheel extra lekker te maken deed ik er een paar flinke klodders vegan kaassaus van Willicroft bij (daar schreef ik laatst deze blogpost over). Eet er eventueel nog een kleine salade of wat schijfjes komkommer bij en je hebt een heerlijke en vooral gemakkelijke maaltijd.

aardappel nacho ovenschotelaardappel nacho ovenschotel

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Aardappel nacho ovenschotel

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 400-500 gram aardappel schijfjes
– 1 rode ui
– 250 gram cherry tomaatjes
– 1 verpakking vegetarisch gehakt (ik gebruikte dit keer het vega gehakt van De Vegetarische Slager)
– 150 gram vegan kaassaus van Willicroft (kun je deze niet vinden, je kunt ook zelf een vegan kaasssaus maken, bijvoorbeeld met dit recept van Wateetjedanwel.nl)
– 1 avocado
– olijfolie
– peper en zout
– ter garnering (optioneel): koriander

Bereiding

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de aardappelschijfjes goudbruin. Breng op smaak met wat peper en zout. Snijd ondertussen de ui in plakjes en halveer de cherry tomaatjes.

Neem een ovenschaal of ovenbestendige pan. Leg hierin de aardappelschijfjes. Verdeel over de schijfjes een paar klodders vegan kaassaus. Leg daar bovenop de tomaatjes, het vegetarisch gehakt en de ui. Verdeel daar vervolgens nog wat klodders vegan kaassaus overheen.

Zet de ovenschotel in de oven en bak het geheel 10 minuten op 180 graden.

Garneer met plakjes avocado en verse koriander.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply