Gewoon gezond/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig/ Gezond diner

Sushi sandwiches met Pulled Oats

Wel eens van ‘Onigirazu’ gehoord? Nee? Dat kan ik me voorstellen, maar ik denk dat je ze wel herkent. Onigirazu zijn namelijk sushi sandwiches. Kleine pakketjes van nori vellen gevuld met sushi rijst, groenten en eventueel vlees of vis. Ik liet het vlees en de vis achterweg en maakte vegan onigirazu met Pulled Oats. 

Onigirazu

Op Pinterest had ik ze al vaak voorbij zien komen, die kleurrijke sushi sandwiches. ‘Dat moet ik ook kunnen!’, dacht ik meteen. Nou… Ik moet toegeven, dat bleek lastiger dan gedacht. Net als met het maken van sushi rolls, springrolls of dumplings heeft het even wat oefening nodig. Bij het vouwen van de pakketjes breken de nori vellen snel. Ik zag mijn projectje meteen in het water vallen. Maar eigenlijk zijn die paar scheurtjes helemaal niet erg. Als je je pakketje strak in plastic folie pakt na het dichtvouwen, wordt de nori wat zachter en soepeler en vouwt het zich vanzelf netjes om de sandwich. En daarbij, uiteindelijk gaat het om de smaak en ik kan je verzekeren, dat zit wel goed in dit geval.

Sushi sandwiches met Pulled Oats

Sushi sandwiches worden, net als gewone sushi, vaak gevuld met bijvoorbeeld tonijn of zalm. Maar je kunt hier ook prima vegetarische of veganistische alternatieven voor gebruiken! Een stukje omelet, wat gebakken tofu of tempeh, of, zoals ik in dit recept deed, Pulled Oats. Deze 100% natuurlijke en plantaardige vleesvervanger op basis van haver kennen jullie misschien nog wel van mijn favoriete Pulled Oats dumplings of van deze Turkse pizza met Pulled Oats.

sushi sandwiches

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Sushi sandwiches met Pulled Oats

Ingrediënten (voor 4 sushi sandwiches)

– 1 verpakking Pulled Oats naturel
– 4 nori vellen
– 150 gram sushirijst
– 3 eetlepels sushi azijn
– 1 avocado, in plakken
– 100 gram biet julienne
– 100 gram wortel julienne
– 1/2 komkommer
– 4 eetlepels plantaardige mayonaise
– 1 theelepel wasabi

Extra: plastic folie

Bereiding

Doe het water en de sushirijst met een snufje zout in een pan. Breng de rijst aan de kook. Zet het vuur laag en laat de sushirijst met de deksel op de pan 10 minuten koken. Zet het vuur uit en laat de rijst met de deksel op de pan nog 15 minuten staan. Laat de rijst afkoelen en roer de sushi azijn er doorheen.

Verhit wat olie in een pan en bak hierin de Pulled Oats krokant. Dit duurt zo’n 5 à 6 minuten. Laat de Pulled Oats afkoelen en roer vervolgens de mayonaise en wasabi door de Pulled Oats.

Neem een vel nori en leg in het midden een vierkantje rijst (van zo’n 10 bij 10 centimeter). Leg daarop de komkommer, avocado, Pulled Oats, wortel julienne en biet julienne. Eindig met weer een vierkantje rijst bovenop. Vouw de punten van het nori vel naar binnen tot een pakketje. Pak het pakketje stevig in met plastic folie en leg ze minstens een halfuur in de koelkast, hierdoor kun je ze gemakkelijker snijden.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Gold&Green. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply