Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Pompoen Mac&Cheese met gefrituurde salie

Mac&Cheese, oftewel macaroni en kaas. Het is niet het meest gezonde gerecht, maar voor mij is het wel ultiem comfort food. Dat comfort food maakte ik iets gezonder door pompoen toe te voegen aan de kaassaus. Deze pompoen Mac&Cheese is bijna net zo lekker als de originele verse, maar het valt net iets minder zwaar op je maag.

Pompoen Mac&Cheese

Natuurlijk kun je deze Mac&Cheese serveren in een kommetje. Eet hem dan vooral lekker met een lepel, het ultieme gevoel van comfort food. Ik vond bij de Jumbo Foodmarkt super schattige mini pompoentjes. Die roosterde ik in de oven en holde ik uit. Vervolgens serveerde ik de pompoen Mac&Cheese in die pompoentjes. Als je de Mac&Cheese op hebt, kun je de pompoentjes zelf ook nog lekker opeten.

pompoen mac&cheese pompoen mac&cheese

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Pompoen Mac&Cheese met gefrituurde salie

Ingredi├źnten (voor 2 personen)

– 120 gram macaroni
– 2 sjalotten of uitjes
– 2 teentjes knoflook
– 4 ansjovis filets (optioneel)
– 3 takjes verse tijm (of 1 theelepel gedroogde tijm)
– 250 gram pompoenpuree
– 150 gram geraspte kaas
– olie om in te bakken
– peper en zout naar smaak
– 8 blaadjes salie
– optioneel: mini pompoentjes

Bereiding

Als je de Mac&Cheese wilt serveren in mini pompoentjes, verhit dan eerst de oven voor op 180 graden. Snijd het kapje van de pompoen en lepel de pitjes uit de pompoen. Sprenkel wat olie over de pompoentjes en leg deze op een bakplaat. Rooster ze 25 minuten in de oven.

Kook de macaroni beetgaar. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de ansjovis toen en bak deze mee tot de filets uit elkaar vallen. Voeg de pompoenpuree en 150 milliliter water toe. Roer tot een gladde saus. Breng op smaak met de tijm en eventueel wat zout en peper. Meng de kaas door de saus en laat deze smelten.

Giet de pasta af en roer deze door de pompoen-kaassaus.

Verhit wat olie in een pan. Leg hier de blaadjes salie in en bak deze enkele minuten tot ze krokant worden. Laat op een velletje keukenpapier uitlekken.

Serveer de Mac&Cheese in de pompoentjes of in kommetjes en garneer met de gefrituurde salie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply