Gemakkelijke lunch/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Bitterballen tosti met oude kaas

Soms bedenk ik een recept waarvan ik denk ‘beter dan dit wordt het niet’. Dit recept voor een bitterballen tosti met oude kaas is er zo eentje. Want stel je even voor: krokant brood, nog krokantere bitterballen, gesmolten oude kaas, mosterd én gekarameliseerde uien. Zie dat maar eens te overtreffen. 

Tosti tijd

Sinds Corona werk en studeer ik voornamelijk thuis. Dat is niet altijd leuk, maar het heeft ook zo zijn voordelen. Het grootste voordeel is – naast het feit dat ik me niet meer fatsoenlijk hoeft aan te kleden – dat ik nu elke middag tosti’s voor mezelf kan bakken. Mijn tosti-repetoire heeft zich aardig ontwikkeld de laatste tijd, wat overigens niet goed was voor mijn voornemen om minder kaas te gaan eten. Vier-kazen tosti’s, pulled jackfruit tosti’s en tosti’s Nutella banaan. Deze bitterballen tosti met oude kaas is toch wel het hoogtepunt van mijn tosti carrière.

Bitterballen tosti met oude kaas

Tja, ik schreef het al, bitterballen, oude kaas én gekarameliseerde ui, wat wil je nog meer? Deze tosti is mijn absolute favoriet. En overigens helemaal niet moeilijk om te maken. Ik heb thuis geen tosti-ijzer, dus vaak maak ik pantosti’s of bak ik mijn tosti’s in de oven. Deze tosti maakte ik ook in de oven. Dat is heel simpel. Je bestrijkt twee boterhammen met wat boter of olie. Legt er een flinke laag geraspte kaas op en zet dat in de oven. Na een paar minuutjes leg je beide cheesy helften op elkaar en heb je een tosti. In dit geval kwamen daar echter nog wat bitterballen en uien bij kijken voor de ultieme verwen lunch.

bitterballen tosti

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Bitterballen tosti met oude kaas

Ingrediënten (voor 1 epic tosti)

  • 2 sneetjes brood
  • 5 (vegetarische) oven bitterballen
  • 1 ui
  • een klontje boter
  • een flinke hand geraspte oude kaas
  • mosterd mayo (kant-en-klaar uit een flesje of zelfgemaakt (1 eetlepel mayonaise + 1 theelepel mosterd))
  • boter of olie

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de ui in halve ringen. Smelt de boter in een pan en bak hierin de uien. Neem hiervoor de tijd, bak de uien 10 tot 15 minuten op laag vuur zodat ze lekker karameliseren.

Leg de bitterballen op een rooster en bak deze 4 minuten.

Bestrijk ondertussen de boterhammen met een laagje boter of olie. Leg op een van de twee helften een flinke hand geraspte oude kaas. Haal het rooster met de bitterballen uit de oven. Leg hierop de boterhammen en zet het rooster nog 5 minuten terug in de oven zodat de bitterballen garen en het brood roostert.

Tijd om de tosti te bouwen. Leg de uien en de bitterballen op de boterham met oude kaas. Verdeel hier wat mosterd mayo overheen en leg de andere boterham er bovenop. Druk een beetje aan om de bitterballen wat te pletten en aanvallen maar! Tipje, houd een handdoek in de aanslag want dit kun je onmogelijk netjes eten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply