Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Pompoen chia pudding

Pumpkin season has officially started! Wat mij betreft eet ik nu alleen nog maar pompoen: pompoen puree door de havermout, pompoensoep als lunch en geroosterde pompoen bij het avondeten. Zo kan ik nog wel even doorgaan, want mijn mentale collectie aan pompoenrecepten is eindeloos. Vandaag houd ik het simpel met deze pompoen chia pudding.

Pompoen chia pudding

Deze pompoen chia pudding is eigenlijk een perfect ontbijt: 1) per portie zit er 100 gram groente in, 2) het kost je in de ochtend helemaal geen tijd, omdat je dit ontbijt de avond van tevoren klaar kunt maken en 3) het is gewoon mega lekker! Naast chiazaad en (haver)melk heb je voor deze pompoen chia pudding natuurlijk pompoen puree nodig. Die schijn je tegenwoordig gewoon uit blik te kunnen kopen, maar veel lekkerder is het om deze zelf te maken. Kook wat pompoenblokjes gaar en pureer deze vervolgens. Vaak maak ik wat extra puree. Die kun je prima in de diepvries bewaren en gebruiken in gerechten zoals pompoenrisotto, pompoen smoothies of pumpkin spice lattes. Oh, en voor degenen die chiazaad toch echt vogelvoer vinden, je kunt het chiazaad ook vervangen door havermout.

pompoen chia pudding

pompoen chia pudding

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Pompoen chia pudding

Ingredi├źnten (voor 2 porties)

– 200 gram pompoenpuree
– 4 eetlepels chiazaad
– 250 milliliter (haver) melk
– 1 eetlepel ahorn siroop
– 1 theelepel kaneel of koekkruiden
– 100 gram (plantaardige) yoghurt
– Ter garnering (optioneel): moerbei bessen en pecan noten

Bereiding

Maak de pompoen chia pudding de avond van tevoren. Meng de pompoen, melk, chiazaad, ahorn siroop en kaneel of koekkruiden. Dek het af en zet het een nachtje in de koelkast.

Verdeel de chia pudding over twee glazen. Garneer met de (plantaardige) yoghurt en eventueel wat moerbei bessen en pecan noten.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply