Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Vegan peanutbutter jelly muffins

Peanutbutter jelly time, peanutbutter jelly time… Wie ziet er nu ook een dansende banaan voor zich? Als je geen idee hebt waar ik het over heb, dan moet je even googlen op ‘peanutbutter jelly time’. Wat die banaan met pindakaas en jam te maken heeft weet ik niet, maar de combinatie van banaan, pindakaas en jam doet het wel erg goed in deze vegan peanutbutter jelly muffins.┬á

Peanutbutter jelly

Pindakaas is eigenlijk een wonderlijk product. Je kunt het combineren met zowel zoete als hartige smaken. Pindakaas met sambal en komkommer, pindakaas met chocolade hagelslag, pindakaas met kaas, pindakaas met kokosbrood. Ik vind het allemaal heerlijk, maar mijn favoriete combinatie is pindakaas met jam, oftewel peanutbutter jelly! Mocht je die combi nog nooit geprobeerd hebben, dan moet je nu even een boterham met pindakaas en jam gaan smeren voor jezelf, want je weet niet wat je mist! Mijn voorkeur gaat uit naar frambozenjam, maar aardbeien of bosvruchten jam zijn ook prima opties.

Vegan peanutbutter jelly muffins

Goed, heb ik je nu overtuigd van deze geniale combi? Mooi! Dan is het nu tijd voor muffins. Deze vegan muffins maak je met havermout, banaan, havermelk, bakpoeder, een snufje zout en natuurlijk de niet onbelangrijke topping van pindakaas en jam. Wat moet ik er nog meer over zeggen? Niks, tijd om aan de bak te gaan!

vegan peanutbutter jelly muffins vegan peanutbutter jelly muffins


Vegan peanutbutter jelly muffins

Ingredi├źnten (voor 6 grote muffins)

– 4 rijpe bananen
– 200 gram havermout (verdeeld over twee bakjes van 100 gram)
– 100 milliliter havermelk (zelfgemaakt of zelfgekocht)
– een snufje zout
– 1/2 zakje bakpoeder
– 6 theelepels frambozenjam
– 6 theelepels pindakaas

Extra: een muffinbakblik of muffinvormpjes en een blender, keukenmachine of staafmixer

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet het muffinbakblik in.

Doe de bananen samen met 100 gram havermout, de havermelk, het zout en het bakpoeder in de blender of keukenmachine en blend alles tot een glad beslag. Giet het beslag in een kom en roer hier de overige 100 gram havermout doorheen. Verdeel dit beslag over 6 muffinvormpjes. Verdeel over elke muffin 1 theelepel jam en 1 theelepel pindakaas en zet de muffins vervolgens in de oven. Bak de muffins 20 tot 25 minuten op 180 graden.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply