Gewoon gezond/ Gezond tussendoortje

Zwarte knoflook hummus met gekarameliseerde ui

Black is the new white! Move over witte knoflook, want nu is er zoiets als zwarte knoflook. Die kun je gebruiken in allerlei gerechten, maar ik maakte er een zwarte knoflook hummus mee, afgetopt met gekarameliseerde ui. 

Zwarte knoflook hummus

Ik hoor je denken ‘wtf is zwarte knoflook?’. Nou, zwarte knoflook is witte knoflook die onder een gecontroleerde temperatuur gefermenteerd is. De knoflook verandert daardoor niet alleen van kleur, maar hij wordt ook zachter. Ook de smaak en geur van deze zwarte knoflook zijn veel milder en zachter. Je kunt er dus gerust wat meer teentjes van in een gerecht doen. Ik blende de zwarte knoflook door hummus en die topte ik af met gekarameliseerde ui.

Zie je deze zwarte knoflook hummus niet zitten? Op mijn blog vind je veel meer hummus recepten. Bijvoorbeeld deze basis hummus, geroosterde paprika hummus of deze hummus borrelplank met falafel.

zwarte knoflook hummus zwarte knoflook hummus

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Zwarte knoflook hummus met gekarameliseerde ui

Ingrediënten

– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 2 eetlepels tahini
– 1/2 theelepel komijn poeder
– 20 gram zwarte knoflook
– zout en peper
– 4 uien
– een klontje boter
– 2 eetlepels bruine suiker

Bereiding

Maak eerst de gekarameliseerde ui. Snijd de uien in de helft en vervolgens in halve ringen. Verhit een klont boter in de pan en bak de uien op laag vuur tot ze glazig zien. Voeg de bruine suiker toe en bak deze nog 5 minuten mee tot de uien goed gekarameliseerd zijn.

Giet de kikkererwten af, maar bewaar het vocht uit het blik. Doe ze samen met de tahini, komijn poeder, zwarte knoflook, zout en peper in een blender en mix tot een gladde massa. Voeg geleidelijk wat van het kikkererwten vocht toe tot de hummus lekker smeuïg is.

Serveer de hummus met de gekarameliseerde ui.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply