Gewoon lekker/ Gewoon lekker hartig

Oranje koningsdag borrelplank

Hieperdepiep, HOERA! Gefeliciteerd Willem! Hoewel we dit jaar geen koningsdag festivals, rommelmarkten en andere feestelijkheden hebben, kunnen we het thuis nog wel gezellig maken, toch? Je kunt aan de slag gaan met homemade tompoucen of oranje cupcakes bakken, maar, mocht je meer fan zijn van hartige snacks, dan heb ik iets leuks voor je. Een oranje koningsdag borrelplank vol heerlijke, oranje, vegetarische hapjes. 

Koningsdag. Woningsdag?

Tja, het voelt vandaag toch niet helemaal als échte koningsdag. Normaal gesproken bezoek ik alle rommelmarkten in de buurt, maar dit jaar zit dat er ff niet in. Ik wilde het toch graag thuis gezellig maken en in mijn vocabulaire betekent dat: Food, a lot of food. Ik maakte dus een heerlijke oranje koningsdag borrelplank. Mocht je je nou vervelen op deze koningsdag woningsdag, dan heb ik hier een paar tips voor je:

– We kunnen helaas geen rommelmarkten bezoeken, maar we kunnen natuurlijk wel lekker online tweedehands shoppen. Opties genoeg: Marktplaats, UnitedWardrobe of Vinted.
– In plaats van tompoucen kopen op de markt kun je je dit jaar ook vermaken in de keuken met homemade oranje tompoucen. Mocht je nog een recept nodig hebben, hier vind je er eentje van Miljuschka.
– Ga peperkoek happen, spijkerpoepen en zaklopen in huis.
– Doe een online kledingruil met vriendinnen. Spreek met z’n allen af op Zoom en ruil kledingstukken die je zelf niet meer draagt.
– En mocht je daar nou allemaal geen zin in hebben, dan zou ik zeggen, maak een lekkere borrelplank voor jezelf en ga de rest van de dag ongegeneerd Netflixen.

Oranje koningsdag borrelplank

Voor deze oranje koningsdag borrelplank gebruikte ik vooral veel kant-en-klare producten, want he, we hoeven ons echt niet altijd uren in de keuken uit te sloven. Wat tomaatjes, snack paprika’s, zoete aardappel spread en kaasjes doen al een hoop. Verder maakte ik twee hapjes van snackcups. Eentje vulde ik met vegetarische filet americain, de andere met geitenkaas crème en abrikozen.

Koningsdag borrelplankkoningsdag borrelplankkoningsdag borrelplankKoningsdag borrelplank

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Oranje koningsdag borrelplank

Ingrediënten (voor 2 personen)

Voor de filet americain hapjes

– 4 snack cups (ik gebruikte deze van Jos Poell)
– vegetarische filet americain (ik gebruikte deze van De Vegetarische Slager)
– 2 theelepels kappertjs
– 4 snack augurkjes
– zwarte peper

Voor de geitenkaas-abrikozen hapjes

– 4 snack cups (ik gebruikte deze van Jos Poell)
– 4 theelepels geitenkaas spread (ik gebruikte deze van Bettine)
– 4 gedroogde abrikozen
– honing
– een paar pistache noten

Voor de overige borrelplank

– snack tomaatjes
– snack paprika’s
– kaasjes of kaasblokjes naar keuze
– zoete aardappel spread of pompoen hummus
crunchy peas smoked paprika van Bites We Love of borrelnootjes

Bereiding

Voor de filet americain hapjes: vul de snack cups met 1 theelepel vegetarische filet americain. Leg daarop wat kappertjes en een mini augurkje. Breng op smaak met wat zwarte peper.

Voor de abrikozen-geitenkaas hapjes: vul de snack cups met 1 theelepel geitenkaas spread. Leg hierop een gedroogde abrikoos en garneer met wat honing en pistache nootjes.

Vul je borrelplank verder aan met de snack groenten, kaasjes, zoete aardappel spread en crunchy peas.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply