Gewoon gezond/ Gezond diner/ Gezond tussendoortje/ Gezonde lunch

Falafel & hummus borrelplank

Nu de feestdagen in aantocht zijn staat de agenda weer vol sociale toestanden. Nu ben ik geen fan van formele bijeenkomsten met jurken, hakken en nagellak, maar gezellig borrelen met vrienden of bankhangen met mijn zusje vind ik heerlijk. Vooral als daar eten bij komt kijken. Om goed voorbereid de decembermaand in te gaan maakte ik een heerlijke falafel en hummus borrelplank. 

Falafel en hummus borrelplank

De gemiddelde borrelplank bevat kaas en vlees en nog meer kaas. Ik zeg niet dat ik niet houd van kaas, maar ik ben wel een behoorlijk selectieve kaas-eter. Schimmelkazen of sterke Franse kazen zijn niet aan mij besteed. Die plakjes vlees op zo’n borrelplank vond ik altijd wel erg lekker, maar sinds ik vegetarisch eet moet ik op zoek naar een andere invulling van mijn borrelplank. Deze falafel en hummus borrelplank is een prima alternatief.

BOON falafel

De falafel maakte ik niet zelf dit keer. Ik gebruikte de falafelballen van BOON. Die zijn veganistisch, bevatten geen soja én zijn vezelrijk. Ze zijn vooral ook gewoon heel lekker. Vooral met de smeuïge hummus die ik maakte en wat knapperige pita punten. Dat worden een paar heerlijke avondjes deze decembermaand! Wil je meer vegetarische december inspiratie? Volg dan even @boonbonen op instagram. Daar deelt namelijk elke dag in december een andere foodblogger een heerlijk BOON recept. Een soort adventskalender dus, maar dan online.

falafel en hummus borrelplank


Falafel & hummus borrelplank

Ingrediënten (voor een flinke borrelplank)

– 1 pakje BOON falafel ballen
– hummus, een bakje uit de supermarkt of zelfgemaakt met het recept hieronder
– 3 pita broodjes
– 1/2 rode ui
– granaatappel pitjes
– verse peterselie
– snackgroente zoals tomaatjes, komkommertjes en mini paprika’s

Voor de hummus

– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– sap van 1/2 citroen
– 3 eetlepels tahini (sesampasta)
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 theelepel komijn
– een snufje zout
– 2 eetlepels vocht uit het blik kikkererwten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg de BOON ballen op een bakplaat. Snijd de pita broodjes in punten en leg deze ook op de bakplaat. Bak de falafel ballen en pita punten 8 minuten in de oven.

Maak ondertussen de hummus. Doe alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix ze tot een gladde massa.

Schep de hummus op een groot bord. Leg de snackgroenten, pita punten en falafel ballen er omheen. Garneer met wat dun gesneden rode ui, granaatappel pitjes en peterselie.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met BOON. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply