Gemakkelijk diner/ Gewoon gemakkelijk

Salade met Love Beets baby bietjes en granen

Eten waar je blij van wordt, dat is feel good food. Zo’n gerecht waar je meteen gelukkig van wordt. Ik denk dat iedereen zijn of haar eigen feel good food heeft. Vandaag deel ik mijn top vijf met jullie. En ik kan je alvast verklappen, daar staat ook havermout in. 

Feel good food

Feel good food, comfort food, soul food, allemaal woorden om een ding aan te duiden: eten waar je blij van wordt! Nu wordt ik sowieso blij van eten, maar van sommige dingen wordt ik echt instant happy. Vandaag deel ik mijn top 5 met jullie.

Havermout

Sorry, dat was een inkoppertje. Maar echt waar, ik wordt zo blij van een warm bakje havermout. Doordeweeks eet ik vaak een bakje kwark met muesli of potje overnight oats als ontbijt op stage. In het weekend kan ik dan ook extra genieten van een warm bakje havermout. Die zaterdag ochtenden in mijn pyjama op de bank met een bakje pap, dat zijn mijn favoriete momenten van de week.

Feel good food

Chocolade

Nog zo’n open deur, want wie wordt er nu niet blij van chocolade. Volgens sommigen bevat chocolade stofjes waar je gelukkig van wordt. Volgens anderen is de concentratie van die gelukshormonen in chocolade zo laag dat je er kilo’s van zou moeten eten – en of je daar nu zo gelukkig van wordt, dat betwijfel ik. Ik denk dat ik gewoon gelukkig wordt van de combinatie van smeltende, zoete, chocolade. Die combi van suiker en vet, is voor mij gewoon onweerstaanbaar!

Bietjes

Ik weet dat niet iedereen fan is van bietjes. Mijn moeder vindt dat ze naar ‘zand’ smaken. Ik vind die aardse smaak juist heel lekker. Misschien ben ik ook wel een beetje gevallen voor die mooie roze kleur van bietjes. Ze maken je smoothie zo lieflijk roze en geven je salade meteen wat kleur. Naast een lekkere smaak en goede looks, bevatten bietjes betaïne, een stof die de geest ontspant. Daarnaast bevatten ze tryptofaan, het stofje dat ook in chocolade zit en dat ons een gelukkig gevoel zou bezorgen. Mooi meegenomen, maar ik vind ze vooral heel lekker.

Ben jij ook gek op bietjes? Onderaan de pagina vind je het recept voor deze salade met gemarineerde baby bietjes van Love Beets en granen.

Feel good food

Groene smoothies

Ik voel me altijd super goed na het drinken van een grote groene smoothie. Oke, die moet niet té groen zijn. Ik ben niet zo’n fan van smoothies met alleen maar groente, maar een smoothie met een combinatie van fruit en groente vind ik heerlijk. Na het drinken van zo’n groot glas groenvoer voel ik me altijd super fit en gezond. Ik denk dat dat overigens vooral een kwestie van het placebo effect is, maar dat maakt me helemaal niets uit. Placebo effect of niet, ik heb een portie groente op én ik voel me happy. Win-win situatie dus.

IJs

En omdat het ook weer niet te gezond moet worden allemaal… IJS! Ik ben gek op ijsjes! Softijs, Magnums, potten Ben&Jerry’s of een schepijsje van de Intermezzo (de lekkerste ijssalon van Tilburg). Ik wordt altijd blij van ijs. Daar hoeft het voor mij echt geen 30 graden voor te zijn. Een ijsje in de winter gaat er ook prima in. Het liefste lepel ik mijn ijs gewoon uit de pot. Want ja, die hele pot gaat toch wel op. Ik kan wel braaf een beetje in een bakje doen, maar aan het einde van de avond beland ik toch wel met de rest van de pot op de bank.

Wat is jouw feel good food? Herken jij je in dit lijstje of ziet jouw top 5 er heel anders uit? Ik ben benieuwd. Zoals beloofd hier ook nog het recept van de salade met Love Beets baby bietjes en granen.


Salade met Love Beets baby bietjes en granen

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 bakje Love Beets baby bietjes in milde azijn
– 30 gram boekweit korrels
– 30 gram havergrutten
– 30 gram spelt
– 4 dadels
– 2 eetlepels hazelnoten
– 4 schijfjes zachte geitenkaas
– 2 handjes veldsla

Voor de dressing

– 1 eetlepel appelcider azijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel honing
– zout en peper

Bereiding

Breng een pan water aan de kook en kook de granen gaar in ongeveer 20 minuten.

Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan. Snijd de dadels in stukjes. Doe de veldsla in een schaal. Leg hier de granen en bietjes op. Garneer met de stukjes dadel en hazelnoten en verkruimel de geitenkaas er overheen.

Meng alle ingrediënten voor de dressing en schenk deze over de salade.

 

Deze blogpost schreef ik in samenwerking met Love Beets. Lees hier mijn disclaimer over samenwerkingen. 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Rosemarijn
    december 2, 2018 at 9:13 pm

    Klinkt lekker die salade! Geitenkaas en nietjes is een top combinatie 🙂 mijn top 5 is vergelijkbaar! Op nummer 1 havermout, dan pompoen, kikkererwten, aardbeien en chocolade. Zo lekker! Kan hier prima elke dag op leven.

  • Leave a Reply