Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Pasen

Paassmoothie met mango, passievrucht en kokosyoghurt

Of je nu fris en fruitig wakker bent geworden of niet, met deze mango passievrucht smoothie gaat de zon sowieso stralen. Wat mij betreft is het de perfecte paassmoothie, met mango, passievrucht en frisse kokosyoghurt. Je mixt ‘m zo in elkaar, dan kun je er daarna lekker van genieten met je neus in de zon. 

Easter breakfast in bed

Terwijl de rest van de wereld op zijn kop staat, is het ook dit jaar gewoon weer Pasen. Ik vind Pasen altijd zo’n fijn moment. De zon gaat weer schijnen, de krokussen komen weer boven de grond uit en de lente begint! Pasen overslaan dit jaar vond ik dus geen optie. Daarom bedacht ik een alternatief: Easter breakfast in bed! Want net als ik, zijn er veel mensen die nu alleen thuis zitten. Ik kan me voorstellen dat je dan niet per se in de paasstemming bent, maar daar ga ik je bij helpen met een heerlijk eenpersoons paasontbijt op bed. Trek je allerfijnste pyjama aan, zet een vrolijk muziekje op en verwen jezelf met dit gemakkelijke ontbijt. Het ontbijt bestaat uit een mango passievrucht smoothie met kokosyoghurt, een oveneitje met geroosterd brood en een belegde croissant met cottage cheese en abrikozenjam.

Paassmoothie

Deze paassmoothie schreeuwt gewoon ‘lente’. Mango en passievrucht zijn allebei lekker fris en zoet. Tja, en dat gele kleurtje, dat maakt van dit geheel natuurlijk een échte paassmoothie. Onderop de smoothie vind je een laagje kokosyoghurt. Dit is plantaardige yoghurt gemaakt van kokosmelk, maar mocht je daar geen fan van zijn, dan kun je ook andere kwark of yoghurt naar keuze gebruiken.

paassmoothie met mango en passievruchteenpersoons paas ontbijt

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Paassmoothie met mango, passievrucht en kokosyoghurt

Ingrediënten (voor 1 persoon)

– 100 gram mango (eventueel uit de diepvries)
– het vruchtvlees van 1 passievrucht of twee blokjes diepvries passievrucht
– 200 milliliter sinaasappelsap of (kokos)water
– 100 gram kokosyoghurt
– ter garnering (optioneel): een extra passievrucht en een takje munt

Bereiding

Snijd de mango in blokjes als je een verse mango gebruikt. Doe 100 gram mango en 200 milliliter sinaasappelsap of (kokos)water in een blender en mix alles tot een gladde smoothie.

Doe de kokosyoghurt in een glas. Giet hier de smoothie bij. Snijd de passievrucht open en lepel de pitjes eruit. Doe deze in je smoothie. Roer een keer voorzichtig door de smoothie om een mooi swirl effect te krijgen.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply