Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Pasen

Paas croissant met cottage cheese en abrikozen jam

Bij een échte lazy Sunday horen croissantjes, ook met Pasen. Maar omdat het Pasen is, mag je die croissant best even wat meer aandacht geven. Beleg hem met allerlei lekkers, van zoet tot hartig. Inspiratie nodig voor jouw belegde croissant? Probeer dan deze paas croissant met cottage cheese en abrikozen jam. 

Easter breakfast in bed

Terwijl de rest van de wereld op zijn kop staat, is het ook dit jaar gewoon weer Pasen. Ik vind Pasen altijd zo’n fijn moment. De zon gaat weer schijnen, de krokussen komen weer boven de grond uit en de lente begint! Pasen overslaan dit jaar vond ik dus geen optie. Daarom bedacht ik een alternatief: Easter breakfast in bed! Want net als ik, zijn er veel mensen die nu alleen thuis zitten. Ik kan me voorstellen dat je dan niet per se in de paasstemming bent, maar daar ga ik je bij helpen met een heerlijk eenpersoons paasontbijt op bed. Trek je allerfijnste pyjama aan, zet een vrolijk muziekje op en verwen jezelf met dit gemakkelijke ontbijt. Het ontbijt bestaat uit een mango passievrucht smoothie met kokosyoghurteen oveneitje met geroosterd brood en een belegde croissant met cottage cheese en abrikozenjam.

Paas croissant met cottage cheese en abrikozen jam

Kijk, je kunt je croissantje natuurlijk gewoon met aardbeien jam eten. Hartstikke lekker! Maar het mag allemaal wel wat feestelijker, toch? Het is ten slotte Pasen! Met net een beetje meer effort maak je deze paas croissant met cottage cheese en abrikozen jam. Lekker fris dankzij de cottage cheese, een beetje zoet door de jam én nog wat crunchyness van de pistache nootjes. Geloof me, een match made in heaven en super gemakkelijk om te maken.

paas croissanteenpersoons paas ontbijt

Heb je dit of een van mijn andere recepten gemaakt? Leuk! Ik ben benieuwd wat je ervan vind. Laat het me weten via een reactie hieronder of deel jouw foto van het gerecht op Instagram en tag me even @gewoonhanne. Smakelijk eten!


Paas croissant met cottage cheese en abrikozen jam

Ingrediënten (voor 1 croissant)

1 croissant
3 eetlepels cottage cheese
1 eetlepel abrikozen jam
een paar blaadjes basilicum
1 eetlepel pistache nootjes (of andere nootjes naar keuze)

Bereiding

Snijd de croissant doormidden. Verdeel de cottage cheese en abrikozen jam over de croissant.

Hak de pistache nootjes grof. Garneer de croissant met de blaadjes basilicum en de gehakte pistache nootjes.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply