Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk

Karnemelk chia pudding met blauwe bessen

Chiazaad, de een vind het vogelvoer, de ander is er gek op. Ik houd zelf enorm van de structuur van chiazaad, vooral wanneer het verwerkt is in een chiapudding. Deze karnemelk chia pudding is lekker fris door de friszure karnemelk. Een prima ontbijt on the go om jouw dag goed mee te beginnen. 

Ontbijt to-go

Nu de vakantie op zijn einde loopt, wordt het weer tijd om afscheid te nemen van mijn uitgebreide ontbijtjes. Nog een weekje en dan moeten mijn pannenkoeken in bed of lekkere warme havermoutjes met de krant weer plaatsmaken voor overnight oats en chia pudding in de trein op weg naar school. Ik ben dus alvast mijn repetoire aan to-go ontbijtjes aan het updaten.

Karnemelk chia pudding

Eigenlijk houd ik helemaal niet van karnemelk. Al helemaal niet om zo een glas achterover te tikken. Maar karnemelk is wel het geheime ingrediënt om je pannenkoeken extra fluffy te maken. Dus regelmatig heb ik een pak in huis, zodat ik mezelf op pancake sunday kan trakteren op een stapel van mijn favoriete fluffy karnemelk pancakes. Het nadeel daarvan is dat ik vervolgens een week lang die pak karnemelk in de koelkast heb staan. Daarom ging ik toch maar experimenteren met nieuwe recepten om karnemelk in te verwerken. Deze karnemelk chia pudding viel verrassend goed in de smaak. Door de toevoeging van de zoete blauwe bessen is het ontbijtje niet té zuur, maar juist lekker fris. Een ideaal on the go ontbijt dat je gemakkelijk de avond van tevoren alvast klaar zet in de koelkast.

karnemelk chia pudding

karnemelk chia pudding


Karnemelk chia pudding met blauwe bessen

Ingrediënten (voor 2 porties)

– 6 eetlepels chia zaad (daarvoor hoeft je tegenwoordig echt niet meer naar een of andere geiten-wollen-sokken-winkel, je kunt het gewoon kopen bij de AH en zelfs bij de Action)
– 400 milliliter karnemelk
– 150 gram diepvries blauwe bessen
– een handje verse blauwe bessen (of diepvries blauwe bessen)
– een paar pecan noten
– rasp van de schil van 1 citroen (niet noodzakelijk, maar wel erg lekker)

Bereiding

Meng het chia zaad samen met de karnemelk en de rasp van de schil van 1 citroen. Ontdooi de blauwe bessen en prak deze met een vork fijn. Neem twee potjes. Verdeel eerst de blauwe bessen puree over deze potjes en vervolgens de chia pudding. Zet de potjes een nachtje in de koelkast zodat het chia zaad het vocht kan opnemen.

Garneer de chia pudding met wat extra blauwe bessen en pecan noten.

 

De smaak te pakken? Probeer dan ook eens deze kefir chia pudding of deze mango kurkuma chia pudding

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply