Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon lekker/ Gewoon lekker zoet

Stracciatella pancakes

Sinds ik een nieuw ochtendritueel heb op de zondag ochtend, genaamd Pancake Sunday, is mijn pannenkoeken repetoire behoorlijk uitgebreid. Ik maak er een kunst van om elke zondag ochtend een nieuw pancake recept uit te proberen. De ene keer met wat meer succes dan de andere keer. Deze stracciatella pancakes waren een groot succes, dus ik wilde jullie het recept niet onthouden. 

Stracciatella pancakes

Stracciatella pancakes, zoals de ijsjes, maar dan anders. Van stracciatella ijs ben ik niet zo’n fan. Al die stukjes, dat hoeft niet van mij. Maar deze stracciatella pancakes zijn een ander verhaal. Omdat de pancakes lekker warm zijn, heb je allemaal kleine stukjes gesmolten chocolade in je pannenkoeken. Kijk, daar wordt ik dus wel heel gelukkig van. Met al die chocolade zijn dit natuurlijk niet de meest gezonde pancakes, maar voor een lazy sunday morning, doordeweeks verwen ontbijtje of ontbijt op bed zijn ze perfect. En dat met maar 5 ingrediënten

stracciatella pancakes

stracciatella pancakes


Stracciatella pancakes

Ingrediënten (voor 1 portie)

– 40 gram havermeel (of andere bloem of meel naar keuze)
– 100 gram magere kwark vanille
– 1 ei
– 1 à 2 blokjes pure chocolade
– 1/2 theelepel bakingsoda of bakpoeder

Ter garnering (optioneel): verse aardbeien en chocoladesaus

Bereiding

Kluts het ei in een beslagkom. Voeg de magere kwark en het havermeel toe en roer tot een beslag. Hak de pure chocolade in grove stukken en voeg deze samen met de baking soda toe aan het beslag. Voeg tot slot nog een klein snufje zout toe.

Verhit wat boter of olie in een koekenpan. Schep 3 eetlepels beslag in de pan en bak kleine pancakes. Draai ze na enkele minuten om en herhaal dit tot al het beslag op is. Stapel de pancakes op elkaar en garneer ze eventueel met wat aardbeien en chocoladesaus.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply