Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Kokos chia pudding met kiwi avocado topping

‘Fris en fruitig’, zo zijn vast niet al je vroege ochtenden. Maar dit ontbijtje is dat in ieder geval wel! Een lekker, licht en fris ontbijt van kokos chia pudding met een romige topping van kiwi en avocado. Je kunt het ontbijt de avond van tevoren alvast klaarzetten in de koelkast, zodat je het de volgende ochtend alleen nog maar op hoeft te eten.

Fris en fruitig

Er zijn twee soorten mensen in deze wereld: ochtendmensen en niet-ochtendmensen. Ik behoor duidelijk tot de eerste categorie en vind het heerlijk om vroeg op te staan. Ik zet mijn wekker regelmatig – vrijwillig – om half zes ’s ochtends. Niet omdat ik er zo vroeg uit moet, maar gewoon omdat ik het fijn vind om in de ochtend wat tijd voor mezelf te hebben voordat de rest van de wereld ontwaakt. Ik moet alleen wel toegeven dat ik er de laatste tijd wat moeite mee heb. Mijn hoofd wil nog niet helemaal ‘aan’ zo vroeg. Maar, na een lekkere douche, korte yoga sessie of fris ontbijt ben ik er weer klaar voor hoor. Deze kokos chia pudding met kiwi en avocado is zo’n perfect ontbijt. Licht, fris en super easy om te maken. Je zet namelijk de avond van tevoren alvast een potje in de koelkast zodat de de volgende ochtend alleen nog maar aan hoeft te vallen.

kokos chia pudding kokos chia pudding


Kokos chia pudding met kiwi avocado topping

Ingredi├źnten (voor 2 porties)

– 6 eetlepels chia pudding
– 500 milliliter kokosdrink (bijvoorbeeld deze)
– 1 rijpe avocado
– 2 kiwi’s
– 1/2 limoen
– optioneel: vers fruit als topping

Bereiding

Meng het chiazaad met de kokosdrink en de rasp van de schil van 1/2 limoen. Verdeel het mengsel over twee potjes. Zet de potjes in de koelkast.

Schil de kiwi’s en maak de avocado schoen. Doe deze samen in de blender en voeg het sap van 1/2 limoen toe. Pureer alles met de blender of met een staafmixer tot een gladde, smeu├»ge puree. Doe de puree in een bakje en zet deze ook in de koelkast.

Wanneer het tijd is voor ontbijt haal je een potje chia pudding uit de koelkast en deze top je met wat van de avocado puree. Garneer eventueel met wat vers fruit.

 

Meer chia pudding? Ik ben gek op chia pudding, dus je vind nog een aantal andere lekkere recepten op mijn blog. Bijvoorbeeld deze chiapudding gemaakt met karnemelk, of deze kefir chiapudding, of een chiapudding met lemon curd.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply