Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk

Yoghurt chia pudding met lemon curd

De lente is begonnen! Finally! De winterjassen kunnen weer de kast in, de sjaals mogen opgeborgen worden en de winterse havermoutjes maken plaats voor frisse ontbijtjes. Deze yoghurt chia pudding met lemon curd is een super simpel ontbijt dat je maakt met maar 5 ingrediënten. Je kunt meteen een paar potjes tegelijk maken, zodat je ontbijt voor een aantal dagen klaar staat, fijn voor de uitslapers en snoozers onder ons!

Lemon curd

De ster van dit ontbijt is lemon curd. Lemon curd is een frisse, pudding-achtige creme op basis van citroen, boter en suiker. Niet per definitie het meest gezonde ingrediënt in je ontbijt, maar wel erg lekker! Gooi dus niet je hele pot lemon curd leeg boven je ontbijt, maar een lepeltje moet kunnen. Je kunt lemon curd zelf maken, bijvoorbeeld met dit recept van Jadis van The Lemon Kitchen, of je koop gewoon een potje in de supermarkt (je vind dit meestal bij de jam van het merk Chivers of Bonne Maman).

Yoghurt chia pudding met lemon curd


Yoghurt chia pudding met lemon curd

Ingrediënten (voor 2 potjes)

– 2 eetlepels lemon curd
– 4 eetlepels chia zaad
– 250 milliliter melk
– 300 gram Griekse yoghurt
– 4 eetlepels granola (ik gebruikte de citroen gember crunchy van Meesters van De Halm)

Bereiding

Maak je ontbijtje de avond van tevoren, de chiazaadjes hebben namelijk de tijd nodig om te wellen. Meng in een bakje het chia zaad met de melk. Roer het chia zaad goed door de melk.

Neem vervolgens twee potjes of bakjes. Doe in beide potjes een lepel lemon curd. Verdeel vervolgens de Griekse yoghurt over de twee potjes. Zet de potjes in de koelkast.

Haal de potjes de volgende ochtend uit de koelkast en verdeel hier de chia pudding overheen. Maak af met de granola of muesli. Tip: doe de granola of muesli pas over je ontbijt vlak voordat je het gaat eten, anders wordt de granola minder knapperig.

 

Lemon curd over na het maken van dit recept? Probeer deze citroen vlierbloesem cupcakes eens.

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    zonderzooi
    maart 27, 2019 at 6:32 pm

    Waaauw prachtige foto dit! Ik ga het snel eens proberen, ziet er mega lekker uit.

  • Leave a Reply