Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Choco sinaasappel oats

Ken je de ‘Pims’ koekjes? Zachte, sponzige koekjes met sinaasappel vulling en chocolade topping. Dit havermoutje is eigenlijk gewoon een bakje vol Pims, maar dan beter. Want let’s be honest, die koekjes zijn niet te eten toch?

Eigenlijk was ik nooit fan van de combinatie van chocolade en sinaasappel – vandaar mijn afkeer voor Pims. Ik weet dat het een match made in heaven hoort te zijn, maar dat fruitige van de sinaasappel en het bittere van de pure chocolade werd in mijn mond alleen maar een chaos van smaken. Maar goed, ik lustte vroeger wel meer dingen niet, waar ik nu echt verslaafd aan ben. Om even wat op te noemen: komijnpoeder, kaneel, oude kaas. Hoe kon ik geen kaneel lusten!? Ik at zelfs geen appeltaart of appelflappen omdat daar kaneel in zit! Gelukkig ben ik bijgedraaid en lust ik nu bijna alles. Daarom besloot ik de combi sinaasappel-pure chocolade ook weer een kans te geven. En weetje, stiekem is het toch best wel lekker!

P3104038.jpg


Choco sinaasappel oats

Ingrediƫnten (voor 1 persoon):
– 40 gram havermout
– 200-250 milliliter melk
– 1 (bloed)sinaasappel
– 1 blokje pure chocolade
– 1 eetlepel amandelschaafsel

Bereiding:
Doe de havermout en de melk in een pannetje. Breng het geheel aan de kook en laat het twee minuten doorkoken. Als de pap te dik wordt kun je wat extra water of melk toevoegen.

Schil ondertussen de sinaasappel en snijd hem in plakken. Snijd het blokje pure chocolade in stukjes.

Doe de havermoutpap in een kom en garneer met de plakjes sinaasappel, chocolade en amandelschaafsel.

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    sandravda
    april 9, 2018 at 1:33 pm

    Moet lekker zijn! Ik eet ook iedere ochtend havermout.

  • Leave a Reply