Gewoon gezond/ Gezond diner

Pizza met gegrilde groente

Voor iedereen die de pizza fungi, pizza Hawaii en pizza quatro stagioni inmiddels wel een beetje beu is, heb ik goed nieuws! Je kunt veel meer ingrediënten op zo’n deegbodem leggen. Zo maakte ik al eens een pizza quatro vegetabli. Ook nu heb ik weer een pizza vol groente voor je. Een pizza met gegrilde groente om precies te zijn. Zo krijg jij braaf je groenten binnen, terwijl je geniet van een heerlijke pizza. 

Pizza met gegrilde groente

Om de gegrilde groenten extra smaak te geven, kruidde ik ze met de Marokkaanse stoofgroente kruidenmix van Euroma. In het mengsel zitten onder andere peterselie, koriander, komijn en kaneel. Erg lekker met groenten zoals aubergines, courgettes, paprika’s of kikkererwten. En laten dat nou net de groenten zijn die ik op mijn pizza deed. Officieel is het natuurlijk een kruidenmix voor stoofgroenten, maar ik moet zeggen dat ze het ook prima doen op gegrilde groente. Mag dat ook Euroma?

Misschien was het je ook al opgevallen dat deze pizza geen tomatensaus heeft. Dat heb je goed gezien! Varieer eens met de saus. Die hoeft echt niet altijd rood te zijn. Ik maakte een veggie spread van gegrilde aubergine, crème fraîche, kikkererwten en de Euroma kruidenmix. De perfecte basis voor deze pizza met gegrilde groente. Nog wat blaadjes munt on top en je hebt een heerlijke homemade pizza.

Pizza met gegrilde groente


Pizza met gegrilde groente

Ingrediënten (voor 2 pizza’s)

Voor de gegrilde groenten

– 1/2 courgette
– 1/2 aubergine
– 1 (punt)paprika
– 1 bol knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel Euroma Marokkaanse stoofgroenten kruiden (of een andere kruidenmix naar keuze)

Voor de veggie spread

– 100 gram kikkererwten
– 100 eetlepels crème fraîche
– 1/2 eetlepel Euroma Marokkaanse stoofgroenten kruiden (of een andere kruidenmix naar keuze)
– klein scheutje olijfolie

Voor de pizza

– de gegrilde groenten
– de veggie spread
– ter garnering (optioneel): takjes munt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Begin met het maken van de gegrilde groenten. Snijd de courgette en aubergine in plakken en snijd de (punt)paprika in de lengte doormidden. Snijd de knoflook bol door de helft. Leg alle groenten op een bakplaat met bakpapier en sprenkel hier de olijfolie overheen. Strooi de kruidenmix over de groenten en schud alles even goed door elkaar. Bak de groenten 30 minuten in de oven op 200 graden. Leg de pizzabodems de laatste 10 minuten van de baktijd van de groenten in de oven zodat deze ook alvast gebakken worden.

Maak vervolgens de veggie spread. Prak de kikkererwten fijn. Voeg hier de crème fraîche, kruidenmix en olijfolie aan toe en meng alles goed door elkaar.

Smeer eerst een laagje veggie spread op de pizzabodems. Beleg de pizza’s vervolgens met de gegrilde groenten en garneer met wat blaadjes munt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply