Gemakkelijk ontbijt/ Gemakkelijk tussendoortje/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt/ Gezond tussendoortje

Luchtige kwark met geroosterde muesli

Luchtige kwark met geroosterde muesli, een soort compromis tussen een bakje kwark en een stuk gezonde kwarktaart. Ik eet graag zo’n stuk gezonde kwarktaart, maar het is zo’n werk… Vooral die bodem! Bij mij valt die dus altijd uit elkaar. Daarom besloot ik geen moeite meer te doen en mijn kwarkmengsel gewoon op een laagje muesli te storten. Dat was het begin van mijn nieuwe favoriete toetje.

Luchtige kwark

De basis van dit luchtige kwark toetje bestaat uit kwark – joh, what a surprise. Je kunt elke smaak kwark gebruiken die jij lekker vindt. Ik wilde een lekker tropisch toetje maken, dus ik koos voor de smaak kokos. Aan die kwark hoef je alleen gelatine toe te voegen en vervolgens klop je hem even flink op met een mixer of garde. Dit mengsel giet je in een schaaltje met een bodem muesli. Na een paar uur geduldig afwachten heb je een lekker toetje.

En nu zeg ik wel ’toetje’, maar eigenlijk eet ik dit zelf veel liever als ontbijt. Kwark, muesli en fruit, een prima ontbijtje denk ik zo. En het ziet er ook nog eens feestelijk uit, als dat geen kickstart van je dag is….

Luchtige kwark


Luchtige kwark met geroosterde muesli

Ingrediƫnten (voor 2 porties)

Voor de luchtige kwark

– 400 gram kwark in een smaak naar keuze, ik gebruikte kokos kwark
– 4 blaadjes gelatine
– 50 gram geroosterde muesli (zie recept hieronder of gebruik kant-en-klare muesli)
– 2 passievruchten
– ter garnering (optioneel): takjes munt

Voor de geroosterde muesli

– 30 gram havermout of havervlokken
– 10 gram kokosrasp
– 10 gram lijnzaad

Bereiding

Maak eerst de muesli. Doe hiervoor alle ingrediƫnten voor de muesli in een droge koekenpan. Zet de pan op het vuur en schep de meusli regelmatig om. Rooster de muesli tot de havervlokken en kokos lichtjes bruin kleuren. Verdeel de muesli over twee schaaltjes.

Week de blaadjes gelatine in wat water. Verhit een klein scheutje water in een pan. Zet de pan op het vuur. Knijp de gelatine blaadjes uit en los deze op in het laagje water. Doe de kwark in een mengkom en giet hier de opgeloste gelatine bij. Mix de kwark met een mixer zodat de kwark iets luchtiger wordt. Je kunt hiervoor ook een garde gebruiken, dan moet je wel even flink kloppen. Giet de opgeklopte kwark op de muesli bodem en zet de schaaltjes in de koelkast.

Laat de kwark een paar uurtjes opstijven en garneer de toetjes vervolgens met de passievrucht en een takje munt.

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply