Gemakkelijk ontbijt/ Gewoon gemakkelijk/ Gewoon gezond/ Gezond ontbijt

Overnight oats met kersen en pure chocolade

Het kersenseizoen loopt helaas alweer op zijn einde, maar gelukkig wist ik nog een doosje te bemachtigen op de markt. Met die laatste verse kersen maakte ik een heerlijk ontbijt: overnight oats met kersen, Alpro kersen yoghurt en… chocolade! Ps. mocht je nu geen verse kersen meer kunnen bemachtigen, no worries, deze overnight oats met kersen kun je ook prima maken met diepvries kersen. 

Vroeger was ik al fan van kersen. Mijn opa had een grote moestuin en daar stonden ook 3 grote kersenbomen in. Naast een van de bomen stond een ladder. Als we geluk hadden, en de vogels niet alle kersen voor onze neus weg gepikt hadden, klommen we in de boom en aten we de kersen vers van de boom. Mijn opa leeft helaas niet meer en die bomen zijn inmiddels in de open haard beland, dus ik haal mijn verse kersen tegenwoordig op de markt. Ook lekker, maar geen enkele kers kan op tegen de kersen die ik vroeger at zittend in die grote kersenboom.

Overnight oats met kersen en chocolade

Dat is toch wel een ode aan de laatste kersen van het jaar toch?

Helaas kun je niet het hele jaar genieten van verse kersen. Augustus is de laatste maand dat deze in het seizoen zijn. Toen ik afgelopen week mijn laatste bakje op de markt kocht, besloot ik dat ik er maar een extra lekker recept mee moest maken. Nou, dat is gelukt, want deze overnight oats met kersen zijn heerlijk! De Alpro kersen yoghurt maakt het geheel extra smeuïg en de chocolade, tja, moet ik daar nog iets over zeggen? Chocolade in je ontbijt is altijd een goed idee toch?

Ben je net zo’n fan van overnight oats als ik? Hier kun je nog veel meer lekkere, gemakkelijke en gezonde overnight oats recepten vinden.


Overnight oats met kersen en pure chocolade

Ingrediënten (voor 2 porties)

– 80 gram havermout
– 2 theelepels chia zaad
– 150 milliliter (haver)melk
– 250 gram Alpro kersen yoghurt zonder toegevoegde suiker
– 25 gram pure chocolade
– 5 gram kokosolie
– een handje kersen (als er geen verse kersen meer zijn, kun je ook diepvries kersen gebruiken)
– een eetlepel cacao nibs (optioneel)

Bereiding

de avond van tevoren

Meng de havermout en het chia zaad met de melk en kersen yoghurt. Doe de overnight oats in een bakje en zet dit een nacht in de koelkast.

De volgende ochtend

Smelt de chocolade samen met de kokosolie in een schaaltje in de magnetron. Maak mooie druipers aan de binnenkant van twee glazen of potjes. Bewaar een beetje van de chocoladesaus als garnering voor straks. Zet de potjes in de koelkast zodat de ‘druipers’ even kunnen uitharden. Deze stap is puur voor de sier, dus je kunt hem ook overslaan en de chocoladesaus als garnering over het geheel gieten.

Verdeel de overnight oats over de twee potjes. Garneer ze vervolgens met de kersen, overgebleven chocoladesaus en eventueel wat cacaonibs.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply