Gewoon gezond/ Gezonde lunch

Wraps met labneh, geroosterde kikkererwten en hummus chips

Wraps met labneh, geroosterde kikkererwten en hummus chips, dat is een hele mond vol (letterlijk en figuurlijk). Ik maakte ze voor een picknick met vriendinnen. Deze wraps zijn namelijk niet alleen lekker, maar ook picknick-proof als je ze serveert in zo’n leuk bakje met een handje hummus chips. 

Het ‘hero ingredient’ van deze wraps zijn geroosterde kikkererwten. Als je kikkererwten roostert in de oven of aifryer worden ze heerlijk knapperig. Dat is niet alleen lekker in een wrap, maar het is ook een perfect alternatief voor een schaaltje borrelnootjes bij de tv. Mocht je benieuwd zijn naar meer recepten met geroosterde kikkererwten, eerder verwerkte ik ze al in deze wraps met pompoenhummus, ook erg lekker!

Om in het kikkererwten thema te blijven, serveerde ik een handje hummus chips bij de wraps. Dat idee keek ik af bij de club sandwich. Daar krijg je namelijk altijd een handje naturel chips bij. Hummus (of kikkererwten) chips kun je tegenwoordig in de grotere supermarkten in verschillende soorten en maten vinden in het chips schap of in het schap met bio en verantwoorde producten. Ik gebruikte de hummuschips van Biotoday.

Wraps met geroosterde kikkererwten

Serveer de wraps in (kartonnen) bakjes, zo kun je ze gemakkelijk meenemen en eten op een kleedje in het park.


Wraps met labneh, geroosterde kikkererwten en hummus chips

Ingrediënten (voor 4 wraps)

voor de wraps

– 4 volkoren of meergranen wraps
– 1 bakje Labneh (spread, te koop bij onder andere Albert Heijn)
– een zakje (veld)sla
– een paar takjes verse munt
– 1/2 komkommer, in plakjes
– een zak hummus chips
– geroosterde kikkererwten (zie onderstaand recept)

voor de geroosterde kikkererwten

– 1 blik kikkererwten (240 gram uitgelekt)
– 1 theelepel olijfolie
– snufje zout en peper
– 1/2 theelepel komijnpoeder
– snufje cayenne peper

Extra: 4 (kartonnen) wegwerp bakjes

Bereiding

Begin met het maken van de geroosterde kikkererwten. Doe de kikkererwten in een bakje en meng de overige ingrediënten er doorheen.
Oven: Verwarm de oven voor op 200 graden. Verspreid de kikkererwten over een bakplaat met bakpapier en rooster ze 20 t0t 30 minuten in de oven.
Aifryer: Doe de kikkererwten in de airfryer en rooster ze 15 tot 20 minuten op 180 graden.

Besmeer de wraps met een laagje labneh. Verdeel hier vervolgens wat sla, plakjes komkommer, munt en kikkererweten overheen. Rol de wraps dicht en snijd ze doormidden. Zet de wraps in een bakje en doe hier wat hummus chips bij.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply