Gewoon gezond/ Gezond diner

Vegetarische kip pilav

Thuis aten wij vroeger alles behalve exotisch. Bijna elke avond stonden er aardappelen-vlees-en-groenten op tafel. Maar, mijn moeder had een paar exotische verrassingen en kip pilav was er daar eentje van. Een rijstgerecht met kip en perziken in tomatensaus. Sinds ik vegetarisch eet, heb ik het eigenlijk niet meer gegeten, tot ik me laatst bedacht dat ik natuurlijk heel gemakkelijk een vegetarische kip pilav kan maken met vegetarische kipstukjes. In het nieuwe kookboek ‘Elke dag lekker en simpel’ vond ik een lekker, gemakkelijk recept dat ik vandaag met jullie deel. 

Elke dag lekker en simpel

Sofie en Jorrit van lekkerensimpel.nl hebben al meerdere kookboeken uitgebracht. Allemaal met het zelfde idee: lekker en simpel koken. Het nieuwe ‘Elke dag lekker en simpel’ kookboek bevat 150 recepten, van ovenschotels en pasta tot soep en een paar echte guilty pleassures (lees: arretjescake!).

Ik kreeg het kookboek opgestuurd en ben natuurlijk meteen druk gaan bladeren. De recepten zijn inderdaad ‘lekker en simpel’. Korte ingrediëntenlijstjes, normale producten en gemakkelijke bereidingen. Ik moet toegeven dat het voor mij als ‘full-time foodie’ misschien allemaal niet iets té eenvoudig en gemakkelijk is allemaal, maar ik kan me heel goed voorstellen dat deze recepten een verademing zijn voor mensen die na hun werk nog snel een hele tafel vol hongerige kids moeten voeden of voor mensen bij wie het een beetje ontbreekt aan gevorderde cooking skills.

Op de to-make list

Gemakkelijk of niet, er stonden toch een aantal recepten in dit boek die zeker een plekje verdienen op mijn ’to-make list’. Mijn never-ending lijst met recepten die ik graag nog een keer wil proberen. Uit dit boek zijn dat:

– Tortellini ovenschotel
– Eenpansgerecht met orzo
– Romige rijstschotel met kip en broccoli
– Zoete aardappel röstikoek met andijvie
– Pizza pannenkoek
– Portobello pizza’s

Vegetarische kip pilav

Maar ik begon met de kip pilav, want ja, dat gerecht heeft gewoon mooie herinneringen. Ik verving de kip door de vegetarische kip stukjes van de Vegetarische Slager. Verder volgde ik gewoon braaf het recept van Sofie en Jorrit. Het was inderdaad simpel! En lekker, dat was het zeker! Laat dit mijn moeder maar niet horen, maar stiekem vond ik deze versie nog lekkerder dan die van mama.

vegetarische kip pilav

vegetarische kip pilav


Vegetarische kip pilav

Ingrediënten (voor 2 personen)

– 1 pakje vegetarische kip stukjes
– 175 gram zilvervlies rijst
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 3 paprika’s
– 2 perziken uit blik
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 100 milliliter groentebouillon
– 1 eetlepel ketjap manis
– 1 theelepel sambal
– snufje zout en peper

Bereiding

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de paprika’s en perziken in stukjes. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg na 2-3 minuten de stukjes vegetarische kip toe en breng op smaak met wat zout en peper. Bak de kip stukjes goudbruin en voeg dan de paprika’s toe. Bak dit een minuut of 5. Daarna kunnen de perziken en de tomatenpuree erbij. Bak dit 1 minuut en voeg dan de bouillon, ketjap manis en sambal toe. Laat dit geheel 10 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de pilav met de zilvervlies rijst.

Recept gebaseerd op het recept voor kip pilav uit ‘Elke dag lekker en simpel’, met hier en daar wat eigen aanpassingen. 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Sonja
    juli 26, 2020 at 12:03 pm

    Mijn Hongaarse oma draait zich waarschijnlijk om in haar graf, maar ik heb 1 paprika vervangen door kastanjechampignons. Ik vind 1 paprika p.p. al erg veel en ik ben gek op champignons! De pilav was heerlijk.

  • Leave a Reply