Overige

Basisrecept bananabread en 4 variaties

Het internet staat vol met recepten voor bananabread. Van een super healthy vegen glutenvrije variant met amandelmeel en ‘flax-eggs’, tot een iets minder verantwoord exemplaar met roomboter en bruine basterdsuiker – overigens ook heel lekker! Ondanks dat voelde ik toch de behoefte mijn basisrecept bananabread met jullie te delen, inclusief vier lekkere variatie recepten. 

Basisrecept bananabread

Bananabread is misschien niet het antwoord op ál je problemen, maar wel op een hoop! Vergeten lunch in huis te halen? Bananabread! Snel en gezond tussendoortje? Bananabread! Late night cravings? Bananabread (met extra dikke laag pindakaas in dat geval). Overrijpe, bijna wegrottende bananen? Bananabread!

Ik heb al zo veel bananenbroden gebakken dat ik inmiddels behoorlijk tevreden ben met mijn eigen basisrecept. Maar elke keer hetzelfde bananabread is saai, daarom varieer ik er lekker op los. Bananbread met pindakaas en frambozen, bananabread met noten en koekkruiden of een bananabread met appel en kaneel. Jummm! Ik besloot al die recepten eens netjes voor jullie op te schrijven, zodat jullie ook allemaal aan de slag kunnen. Dus bij deze! Mijn basisrecept bananabread met 4 lekkere variaties.

basisrecept bananabread

basisrecept bananabread


Basisrecept bananabread en 4 variaties

Basisrecept

Ingrediënten

– 4 rijpe bananen (hoe bruiner de bananen hoe zoeter, kies dus voor lekker rijpe bananen)
– 4 eieren
– 200 gram havermout
– 1 zakje bakpoeder
– 1 zakje vanillesuiker
– 2 eetlepels roomboter, kokosolie of Ghee, gesmolten (ik kies altijd voor Ghee, vind ik het lekkerst, maar doe lekker wat je zelf wilt)
– een snufje zout

Extra: een cakeblik en bakpapier

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed het bakblik met bakpapier.

Die alle ingrediënten in een blender of keukenmachine en mix alles tot een glad beslag. Je kunt hiervoor ook een staafmixer gebruiken.

Giet het beslag in het bakblik en zet dit in de oven. Bak het bananabread 45 tot 60 minuten. Controleer met een sateprikker of het bananabread gaar is. Als je deze erin prikt en hij komt er schoon uit, dus zonder nattig beslag of cakeresten, dan is je bananabread gaar.

Variatietips

Voeg aan het basisrecept bananabread een van de volgende smaken toe.

Chocolade

Meng 1 theelepel oploskoffie, 3 eetlepels cacao en 75 gram grof gehakte pure chocolade door het basis beslag. Garneer de bovenkant eventueel met wat extra stukjes pure chocolade.

Peanutbutter-jelly

Meng 2 eetlepels pindakaas door het basisbeslag. Garneer de bovenkant met 2 eetlepels frambozen jam. Swirl deze lekker door het beslag. Voeg eventueel ook nog een handje frambozen toe.

Appel-kaneel

Snijd 1 appel in blokjes en meng deze samen met 1 theelepel kaneel en 2 eetlepels rozijnen door het basisbeslag. Bewaar wat stukjes appel om de bovenkant te garneren. Strooi eventueel ook nog wat havervlokken over de bovenkant.

Noten-koekkruiden

Hak 100 gram noten grof. Meng deze samen met 1 theelepel koekkruiden door het basisbeslag. Bewaar eventueel wat noten om de bovenkant te garneren.

 

Iets te enthousiast geweest met bakken? Heb je nu veel bananabread over? Je kunt het prima in plakjes invriezen, super handig als snack mee naar je werk of school. Of bak er deze lekkere bananabread wentelteefjes mee.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply