Overige

De leukste kringloopwinkels in Tilburg

Naast eten heb ik nog een andere grote hobby: kringloopwinkelen! Mijn halve interieur en kledingkast bestaan uit kringloopwinkel items. Ik heb het geluk dat er in Tilburg een hoop leuke winkels te vinden zijn. Omdat jullie me wel eens om tips vragen voor de leukste kringloopwinkels in Tilburg, besloot ik ze eens op een rijtje te zetten, dus, bij deze: de leukste kringloopwinkels in Tilburg.

De leukste kringloopwinkels in Tilburg

Ik vind kringloopwinkelen op een of andere manier altijd enorm rustgevend. Heerlijk snuffelen tussen alle zooi in de hoop dat je dat ene pareltje vindt. Aan het begin van dit jaar nam ik me voor geen nieuwe kleding meer te kopen. In plaats daarvan shop ik nu al meer dan een half jaar mijn hele garderobe bij elkaar in de kringloopwinkel, tweedehands winkeltjes en op United Wardrobe. Dat bevalt me eigenlijk prima. Maar ook mijn halve interieur komt uit de kringloopwinkel. In Tilburg vind je een hoop kringloopwinkels, maar ook tweedehands kledingwinkels en vintage winkeltjes. In deze blogpost zet ik de leukste kringloopwinkels in Tilburg op een rijtje.

Leukste kringloopwinkels in tilburg

Kringloop Tilburg

Ik begin natuurlijk met mijn eigen favoriet: Kringloop Tilburg. Een ruime, netjes gesorteerde kringloopwinkel in Tilburg Oost. Het personeel is vriendelijk, de playlist is heerlijk en de winkel is altijd netjes opgeruimd wat erg fijn shopt. Vooral de afdeling met servies en de kledingafdeling vind ik erg fijn in deze winkel. Veel van de fotoprops die je terug ziet komen op mijn foodfoto’s zijn afkomstig van Kringloop Tilburg. Oh, en mocht je moe worden van al dat shoppen, in de winkel is de lunchroom ‘Kloffie’ gevestigd waar je met een koffietje even kunt bijkomen.

Kringloop La Poubelle

In de mooie Piushaven is kringloopwinkel La Poubelle gevestigd. Ik denk dat iedere Tilburger La Poubelle wel kent. Toen ik zelf in Tilburg kwam wonen, was dit een van de eerste kringloopwinkels die ik ontdekte. Bij La Poubelle werken mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die ervoor zorgen dat de winkel er altijd netjes en opgeruimd uitziet. Zelf bezoek ik de winkel vooral wanneer ik weer wat nieuwe kleding wil scoren, want de kledingafdeling is er behoorlijk groot. En voor studenten die nieuw zijn in Tilburg is La Poubelle the place to be om een goedkope fiets te halen.

Port Agora

Midden in het centrum aan het Koningsplein vind je Port Agora. Ook bij Port Agora krijgen mensen die lastig mee kunnen draaien in reguliere bedrijven de kans om hun talenten te ontwikkelen. De winkel is wat minder georganiseerd en opgeruimd, maar als gevorderde kringloper vind ik dat juist erg leuk. Ik houd ervan om in alle hoekjes, laatjes en kastjes te rommelen op zoek naar dat ene mooie item. Vooral voor servies en prulletjes voor in huis ga ik graag naar Port Agora.

Vincentshop

Tegenover Poppodium 013 vind je een kleine kringloopwinkel: Vincentshop. De winkel is onderdeel van de Vincentius Vereniging Tilburg, een organisatie die zich inzet voor de armoedebestrijding in Tilburg. In de winkel vind je voornamelijk kleding. Wie gek is op vintage jasjes of retro blousjes moet zeker eens een bezoekje aan de winkel brengen.

Terre des Hommes

Nog meer kleding vind je in de kringloopwinkel van Terre des Hommes aan de Korvelseweg. Terre des Hommes zet zich in om kindermisbruik en kinderuitbuiting uit de wereld te helpen. De organisatie heeft verspreid over het land verschillende tweedehands winkels. De winkel aan de Korvelseweg is een kleine winkel waar je voornamelijk kleding vindt. Het personeel in de winkel is altijd er vriendelijk en de kwaliteit van de kleding vind ik erg goed. Een hele fijne winkel om even binnen te lopen.

Tante Pollewop

Alleen van deze naam wordt je al vrolijk toch? Aan het einde van de Besterd vind je de tweedehands kledingboetiek van Tante Pollewop. Een hele mooie winkel vol dames- en kinderkleding. De dames in de winkel helpen je graag met het zoeken naar een leuke outfit, waardoor je nooit met lege handen naar huis gaat.

Reshare store

Mijn favoriete tweedehands kledingzaak is de Reshare store in de Willem II straat. Deze winkel is onderdeel van het Leger des Heils en hangt vol met mooie tweedehands dames- en herenkleding. De prijzen liggen iets hoger dan je misschien gewend bent van kringloopwinkels, maar de items zijn stuk voor stuk erg mooi, bijna alsof ze nog nooit gedragen zijn. Verder vind ik de uitstraling van de winkel erg warm en gezellig. Als je een dagje aan het shoppen bent in de Heuvelstraat, neem dan zeker even de afslag naar de Willem II straat en wandel hier even binnen.

Velerlei

Velerlei is een grote conceptstore, shop in shop, hoe je het ook wilt noemen, het is een plek vol vintage, creativiteit en gezelligheid. In de winkel vind je allerlei winkeltjes van kleine ondernemers. Van handgemaakte sierraden en kinderspeelgoed tot de mooiste vintage items. De winkel vind je in de Nieuwlandstraat, sowieso een van de leukste straten van Tilburg als je het mij vraagt.

Zo. Dat lijkt me genoeg voor een leuk rondje kringloopwinkelen in Tilburg. Ben ik nog leuke plekjes vergeten? Let me know, dan voeg ik ze toe aan de lijst!

 

Bronnen afbeeldingen
– http://tilburg.com/nieuws/op-een-rijtje-kringloopwinkels-in-tilburg/
– https://www.bd.nl/stadsgezicht-tilburg/nieuwkomer-willem-ii-straat-tilburg-reshare-store-jaarlijks-halen-we-25-miljoen-kilo-kleding-op~ad550395/?referrer=https://www.google.com/
– https://www.velerlei.nl/
– https://indebuurt.nl/tilburg/winkelen/9-x-de-fijnste-kringloopwinkels-van-tilburg~7833/5/
– https://allekringloopwinkels.nl/noord-brabant/tilburg/tante-pollewop

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Yvon
  juni 30, 2021 at 4:07 pm

  Sam-sam (antenne) op de noordstraat 82. Hier hebben ze LP’s en veel vintage kleding

  • Reply
   Hanne
   september 16, 2021 at 8:13 am

   Jaaa, die is inderdaad ook heel leuk!

 • Reply
  Erna schinkel
  januari 10, 2022 at 12:18 pm

  Erna’s Toko in de Hasseltstraat 137 in Tilburg ook een leuke kringloop en kledingwinkeltje

 • Reply
  Fred
  februari 2, 2022 at 11:16 am

  EcoGents op de Westermarkt. Uniek want die verkopen tweedehands en vintage kleding speciaal voor mannen.

 • Leave a Reply