Overige

Pinspiratie: Pindakaas

Peanutbutter lovers opgelet! Vandaag is het tijd voor wat pindakaas pinspiratie. Want je kunt natuurlijk je bammetjes besmeren met een laagje pindakaas of stiekem je vinger in de pot dopen, maar je kunt nog veel meer met pindakaas. Kijk snel mee voor wat pinspiratie!

Ik ben echt fan van pindakaas. Het is niet alleen super lekker, maar ook nog eens goed voor je – als je ten minste niet de hele pot in één keer leeglepelt. Pindakaas bevat namelijk goede vetten en die heb je nodig. Let er trouwens wel even op dat je een pindakaasvariant zonder al te veel toegevoegde suikers koopt. Ik heb zelf altijd de 100% pinda pindakaas van de AH. Op de ingrediëntenlijst van deze pindakaas staan alleen pinda’s, zo hoort een pot pindakaas te zijn toch?

Pindakaas smoothie

pindakaas-smoothie-8.jpg

Het eerste receptje is een gemakkelijke: een pindakaas smoothie. Een lekker ontbijtje dat je zo in elkaar draait. Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten bij elkaar te zoeken en de blender doet de rest. Het recept vind je op de site van uitpaulineskeuken.

Peanut butter overnight oats

PB-ED.jpg

Dit receptje moest een plekje krijgen in deze pinspiratiepost. Het is namelijk een combinatie van twee hele grote favorieten van mij: pindakaas en overnight oats. Overnight oats zijn voor mij echt het perfecte doordeweekse ontbijt. Ik zet de avond van tevoren een potje in de koelkast en ’s ochtends heb ik dan een lekker ontbijtje om van te genieten in de trein. Doe daar dan nog een flinke lepel pindakaas bij en ik zeg bye bye ochtendhumeur. Het recept vind je hier.

Peanut butter chocolate granola

easy-4-ingredient-peanut-butter-chocolate-chip-granola

Homemade granola is natuurlijk al een feestje op de vroege morgen, maar dat het altijd beter kan bewijst deze peanut butter chocolate chip granola. Het lijkt mij erg lekker en ik kan niet wachten tot de geur van verse pindakaas granola uit mijn oven komt. Benieuwd naar het recept? Je vind het hier.

Gezonde pindakaas balletjes

bliss-balls-pindakaas-balletjes-4-1024x683.jpg

Met pindakaas kun je ook heuse Bliss Balls maken, je weet wel, van die balletjes waar je lekker van kunt snacken. Ideaal om je vier-uur-dipje te verslaan. Voor deze pindakaas balletjes heb je maar een paar ingrediënten nodig: pindakaas (duh), havermout, dadels, vanille extract en zout. Klik hier voor het recept.

Peanut butter fruit dip

peanut-butter-fruit-dip2+srgb..jpg

Dit vind ik misschien wel het meest verrassende pindakaasreceptje dat ik tegenkwam op Pinterest. Een dip gemaakt van pindakaas en Griekse yoghurt waar je lekker je fruit in kunt dippen. Dat maakt die apple a day meteen een stuk leuker toch? Het recept vind je hier.

Zelf pindakaas maken

Een blogpost over pindakaas kon ik niet afsluiten zonder receptje voor homemade pindakaas. Dus bij deze legt Sabine van Oh My Foodness even uit hoe dat moet:

You Might Also Like

No Comments

 • Reply
  Laura
  oktober 16, 2016 at 8:47 am

  Wat leuk dat ik in dit mooie pindakaas lijstje sta! De pindakaas bliss balls zijn echt een aanrader 🙂 De peanut butter chocolate granola lijkt me ook heerlijk!

  • Reply
   misshavermout
   oktober 18, 2016 at 5:52 am

   Ja mij ook!! Ik ga je bliss balls komende week maken denk ik. Die zien er ook heel goed uit!

  Leave a Reply